avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate Lgabriel87

Activitate Lgabriel87

Buna seara,
As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie, pe care o voi relata, se incadreaza la abuz de incredere (caz penal) sau e doar un simplu litigiu civil?
In urma cu aproximativ un an si trei luni, lucrand in Germania de ceva timp, m-am decis in urma unor probleme familiale sa ma intorc in Romania. Am luat legatura cu un individ care se ocupa de transport marfa, pentru a-mi transporta bunurile personale in tara (mobila, electronice etc.- in valoare totala de aproximativ 3000 euro). Am incheiat un contract cu acesta din urma, in care s-a angajat sa-mi aduca lucrurile din Germania in Romania contra sumei de 500 euro, pana la o anumita data. Acest lucru nu s-a intamplat nici pana in ziua de astazi, desi am platit cei 500 de euro in avans, la momentul incheierii contractului.
Am incercat sa iau legatura cu el dar nu a mai raspuns la telefon, si-a inchis conturile de socializare si m-a blocat peste tot.
Am depus o plangere la politie, aducand si copii dupa discutiile noastre, dupa contractul incheiat etc. Cazul a fost cercetat, iar solutia celor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Onesti ( de unde apartine inculpatul ) a fost ca, de fapt, infractiunea nu este penala, drept urmare, ar trebui sa il actionez in judecata pentru neindeplinirea obligatiilor asumate, desi fata de el, eu mi-am indeplinit obligatiile, respectiv i-am inmanat suma de bani promisa in contract.
Nu sunt convins daca infractiunea este de natura penala sau civila. In cazul in care fapta este de natura penala am termen de 20 zile sa contest solutia Parchetului de pe langa Judecatoria Onesti.
Ma puteti ajuta, va rog, cu un raspuns la aceasta intrebare?
Va multumesc,
Cu stima,
Gabriel