Nu am fost amendat si nu mi-a fost suspendat permisul (am primit 3pct penalizare conform art.108/1/B, OUG 195/2002) dar voi plati prin asigurare daunele deoarece politia ma considera vinovat ca am virat dreapta fara sa ma asigur(in p.v. nu este descrisa detaliat producerea accidentului din 4 ian.2019,iar eu am semnat p.v.).
Iata cum a fost: Circulam pe dreapta pe DN 61 in satul meu si apropiindu-ma de domiciliul meu aflat tot pe dreapta am semnalizat dreapta circa 50m si am redus viteza treptat iar in dreptul casei mele am facut un viraj larg fara sa opresc, prin calcarea axului drumului (mentinand semnal dreapta)care e marcat discontinuu urmat de viraj dreapta(din sens opus era liber iar masina din spate nu se angajase in depasirea mea) iar cand ma aflam perpendicular pe axul drumului in fata portii mele pe banda dreapta am fost lovit lateral dreapta de cel din spate care a incercat deparirea mea pe dreapta,iar masina mea a fost impinsa ~4m lovind 2 masini parcate pe marginea drumului.
Sunt doar eu vinovat(cum spune politia conform art.54/1 OUG 195/2002) sau amandoi (si cel care ma lovit lateral)? Fara alcoolemie (eu si el).