avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate mariard

Activitate mariard

Răspuns la discuția Problema mostenire
Multumesc frumos pentru ajutorul acordat. O zi buna!
"Cat timp a trecut de la acele certificate de mostenitor?"
R: Mai bine de 3 ani.
"Moastenirea dupa bunicul era de fapt o mostenire succesiva? - adica si dupa bunica si dupa bunicu?"
Raspuns: Da, mostenirea a fost succesiva, adica si dupa bunica si dupa bunicu.
Am incercat sa fiu cat de explicita posibil, eu nefiind familiarizata cu termenii de drept. Totusi cred ca Alexandru nu a inteles corect, motiv pentru care am incercat mai jos sa ma fac cat mai bine inteleasa.
La moartea bunicului (ultimul decedat dintre bunici si neexistand un testament) casa ar fi trebuit impartita intre cei 3 frati (tatal meu si cele 2 surori ale lui). Tatal meu impreuna cu surorile au mers la notariat pentru realizarea succesiunii. Aici surorile lui au dat o declaratie prin care renunta la orice drept asupra mostenirii si , in baza acestei declaratii, notarul a incheiat actul de succesiune in care tatal meu apare ca unic mostenitor.
In prezent, tatal meu fiind decedat, casa apartine mamei mele si mie conform mostenirii dupa tatal meu.
Surorile tatalui meu au renuntat la casa parinteasca (unde au locuit bunicii mei) in favoarea tatalui meu. Cu alte cuvinte, au semnat pentru ca imobilul sa ii ramana tatalui meu. El a decedat ulterior, iar mama mea si cu mine am facut succesiunea. Prin urmare, in momentul de fata casa imi revine mie. Insa surorile tatalui meu doresc acum sa reintre in posesia casei. Exista vreo posibilitate ca acest lucru sa se intample? Care ar fi aceasta?
Multumesc.