avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate nikiene

Activitate nikiene

Răspuns la discuția Dati-mi un sfat , va rog !
Aia cu ganditul inainte e echivalenta cu " da-i Doamne romanului mintea cea de pe urma ". Recunosc naivitatea , ca sa nu zic prostia , de care am dat dovada, acum incerc sa-mi ling ranile , cum se zice .
Legat de dorinta de a mai fi cu adevarat asociat , am mai scris-o . Acolo e puscarie curata din cauze multiple : datorii mute catre Stat ( fisc ) , catre furnizori , angajati la negru , marfa fara acte ...etc. Pot sa-mi doresc sa fiu partas la ceea ce m-ar putea infunda in puscarie ?
In plus, relatia deteriorata total prin interzicerea de a mai calca in firma cat si neplata salariului . S-ar lupta cineva intr-un caz asemanator sa devina un asociat adevarat ?

Pai eu nu sunt actionar . M-am convins dupa raspunsul ORC. Am fost inselat cu o suma de bani promitandu-mi-se actionariat in firma aia. Sunt Neicanimeni. Am dat 8000Euro si atat
Cerandu-mi salariile restante ( nu am primit salariu in ultimile luni ) , n-am mai fost primit in firma de teama ca imi trag salariile din vanzarile zilnice.
Ce AGA sa convoc eu , in calitate de ce ? Acum , chiar daca m-ar recunoaste de actionar , nu imi mai foloseste la nimic de vreme ce in firma aia s-a produs un colaps total : datorii de sute de milioane , evaziune fiscala , munca la negru.
De-aia intreb : Asta nu este inselaciune ? Pot depune plangere penala impotriva lor ? Unde o depun , daca va fi cazul ? Ce pasi sa urmez ?
Am fost la ORC si am ridicat informatia solicitata. NU figurez printre actionarii firmei . Ultima inregistrare in acte era din luna nov. dar se referea la cu totul altceva.
Acum , la 6 luni de la tzeapa , pot sa-i actionez in justitie ? X-(Am vreo sansa avand doar un exemplar al acelui "contract "cu semnaturile celor doi "cedenti ", dar neavand nicio chitanta privind suma ( 8000 E ) cu care am vrut sa cumpar ?.
Stiu ca vor zambi multi vazand atata naivitate dar era vb. de colegi , cu nume , cu adrese ... nu erau niste straini .
Nici eu nu stiu de ce luni. Oricum , acolo la ghisee , erau niste doamne foarte plictisite de viata si parca suparate ca au un loc de munca . M-am supus , nu de alta dar se pierde atat de multa energie luindu-te la harta cu niste functionari publici incat mai bine ... te gandesti la weekend.
Am fost la ORC si am depus cerere pentru care am achitat doar 4,5 lei ( ma interesa doar cine sunt asociatii ) . Raspunsul il primesc luni.
Se pare ca sunt bun de cinste pentru pontul cu plata la fatza locului ( comparatia cu plata pe NET nu o mai amintesc )

Revin luni .
Weekend bun tuturor
Astazi voi merge la la ORC sa cer un Certificat Constatator . Revin cu amanunte .

Multumesc tuturor.

Zi buna !
Va multumesc .
Sper ca informatiile furnizate de dumneavoastra sa ma ajute. Am descarcat deja formularul ONLINE asa cum m-a sfatuit si avn.
Daca nu ma regasesc in actionarii firmei , ii pot actiona in justitie pe baza art. 215 CP pentru inselaciune ?

Mi s-a propus , de catre asociatii firmei unde lucram , sa devin partener cu 30% , eu platind in schimb o suma de bani . Actele de cesiune au fost semnate dar am certitudinea ca nu au fost depuse la Registrul Comertului.
Intre timp relatiile s-au tensionat din cauza multor ilegalitati prezente in firma dar si din cauza neplatii salariului atat catre mine cat si catre ceilalti angajati ( acestia lucreaza fara forme legale ) Orice discutie cu cei doi , legata de subiectele divergene duce la scandal .
Amenintandu-i ca-mi recuperez , din vanzarile zilnice , banii cuveniti ( salariile neincasate de mine ) , mi s-a interzis accesul in firma .
Ce pot face in cazul asta ? Nu mi se inapoiaza nici macar Cartea de munca .
Am incercat pe NET , cautand Reg. Comertului , sa aflu datele firmei ( ma interesa sa stiu doar cine sunt(em) asociati ) dar nu o pot face decat prin plata unei sume -300 RON- bani ce nu-i am .

Ma poate ajuta cineva cu un sfat ? Cum pot afla daca acel Contract de Cesiune a fost depus ? Pot sa ii actionez in justitie conform art. 215 CP in cazul in care n-au depus actele ? ( au trecut 6 luni de la "tranzactie" ).
Cum si unde pot reclama munca la negru ?

Multumesc.