avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dati-mi un sfat , va rog !
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dati-mi un sfat , va rog !

Mi s-a propus , de catre asociatii firmei unde lucram , sa devin partener cu 30% , eu platind in schimb o suma de bani . Actele de cesiune au fost semnate dar am certitudinea ca nu au fost depuse la Registrul Comertului.
Intre timp relatiile s-au tensionat din cauza multor ilegalitati prezente in firma dar si din cauza neplatii salariului atat catre mine cat si catre ceilalti angajati ( acestia lucreaza fara forme legale ) Orice discutie cu cei doi , legata de subiectele divergene duce la scandal .
Amenintandu-i ca-mi recuperez , din vanzarile zilnice , banii cuveniti ( salariile neincasate de mine ) , mi s-a interzis accesul in firma .
Ce pot face in cazul asta ? Nu mi se inapoiaza nici macar Cartea de munca .
Am incercat pe NET , cautand Reg. Comertului , sa aflu datele firmei ( ma interesa sa stiu doar cine sunt(em) asociati ) dar nu o pot face decat prin plata unei sume -300 RON- bani ce nu-i am .

Ma poate ajuta cineva cu un sfat ? Cum pot afla daca acel Contract de Cesiune a fost depus ? Pot sa ii actionez in justitie conform art. 215 CP in cazul in care n-au depus actele ? ( au trecut 6 luni de la "tranzactie" ).
Cum si unde pot reclama munca la negru ?

Multumesc.
Informatiile solicitate de dvs. le puteti obtine direct de la Registrul Comertului , pe baza unei cereri care se taxeaxa , in functie de datele cerute(administratori, obiect, modificari acte ,etc).
Relatiile cu privire la contractul de cesiune le obtineti tot de la ORC.
Pentru munca la negru va adresati Inspectpratului Teritorial de Munca in cadrul caruia functioneaza si Inspectia Muncii.Cererea trebuie sa nu fie anonima si sa contina cat mai multe date despre angajator.
In privinta cartii de munca ii puteti notifica prin executorul judecatoresc si apoi sa-i actionati in judecata pentru obligatie de a face , in care solicitati si daune cominatorii de___/zi de intarziere.Sa vedeti ce repede o recuperati !Atentie notificarea e necesara pentru actiune, altfel se respinge ca prematur introdusa.
Poti merge la Reg. Com. sa soliciti informatii (sau certificat constatator - dar costa mai mult); pentru fiecare informatie privind asociatii se plateste o taxa de 0.85 lei - deci va trebui probabil sa platesti pana in 10 lei.
Intra pe recom.ro, descarca formularul de cerere furnizare informatii si mergi cu el completat la ORC - taxa o vei plati partial in avans si la final diferenta.
Va multumesc .
Sper ca informatiile furnizate de dumneavoastra sa ma ajute. Am descarcat deja formularul ONLINE asa cum m-a sfatuit si avn.
Daca nu ma regasesc in actionarii firmei , ii pot actiona in justitie pe baza art. 215 CP pentru inselaciune ?


Eu zic ca ar trebuii in primul rand sa verificati daca respectivul contract este valabil incheiat, pentru ca in cazul in care nu este, ceilalti asociati pot cere anularea acestuia pe considerentul ca nu sunt respectate formele ad validitatem cerute pentru incheierea valabila al contractului. In primul rand trebuie sa aveti si dvs un exemplar al respectivului contract pentru a-l putea folosii ca proba in cazul unui proces. Apoi, verificati daca exemplarul dvs este semnat de asociatii care v-au cedat partile sociale sau de un reprezentant al acestora. Ar fii bine sa verificati daca in cuprinsul respectivului contract este mentionat in cate exemplare a fost redactat pentru a stii daca aveti in posesie un exemplar original sau doar o copie. Daca aveti de gand sa porniti un proces impotriva celorlalti asociati va sfatuiesc sa cereti parerea unui avocat pentru a sti daca puteti avea castig de cauza.
nikiene a scris:
Am incercat pe NET , cautand Reg. Comertului , sa aflu datele firmei ( ma interesa sa stiu doar cine sunt(em) asociati ) dar nu o pot face decat prin plata unei sume -300 RON- bani ce nu-i am .

CAT ????? Pe site-ul oficial al RC costa in jur de 5 lei... #-o

Cum pot afla daca acel Contract de Cesiune a fost depus ?

de fapt intrebarea intrebarea e daca au fost indeplinite formalitatile pentru inregistrarea ta ca actionar. Cum s-a spus deja, cere un certificat constatator ca sa vezi care sunt asociatii.

Pot sa ii actionez in justitie conform art. 215 CP in cazul in care n-au depus actele ? ( au trecut 6 luni de la "tranzactie" ).

Sub nicio forma. Formalitatile astea le puteai face si tu, presupunand ca exista hotararea AGA prin care cel putin 3/4 din asociati sunt de acord cu cesiunea catre un tert.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Cesionare/ vanzare actiuni srl Dumitrita L Dumitrita L Buna ziua si La Multi Ani! Va rog sa ma sprijiniti cu informatii legate de urmatorul aspect: impreuna cu alte 2 persoane sunt actionar si administrator la ... (vezi toată discuția)
Antrenarea raspunderii penale Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua Am urmatoarea problema : am preluat de la o persoana o societate comerciala. La prima verificare, din actele contabile situatia era exact cea ... (vezi toată discuția)
Ajutor,cec in banca fara acoperire dana/80 dana/80 Buna ziua,va rog sa ma ajutati daca puteti mia fost bagat in banca un cec dat garantie de o firma careia ii datorez 20000 ron cu toate ca aceasta firma stia ca ... (vezi toată discuția)