avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate Silos

Activitate Silos

Răspuns la discuția Partaj teren
Asa scria pe certificatul de mostenitor inainte de a face partajul succesoral, mama 1/4 si cei 7 frati cate 3/8 fiecare. Unul din frati inainte de face partajul succesoral si-a cedat partea lui de mostenire (cele 3/8) unuia din frati prin donatie la acelasi notar (la 3 luni dupa dezbaterea mostenirii) iar dupa 1 an s-a facut si partajul succesoral dar fara teren.
Discuție Partaj teren
Buna ziua!
Suntem 7 frati si impreuna cu mama noastra, dupa decesul tatalui nostru am dezbatut mostenirea, fiecaruia dintre noi i-a reveni conform certificatului de mostenitor urmatoarele cote: Mama - 1/4 si noi ceilalti frati cate 3/8 din restul mostenirii. Unul din cei 7 frati a donat ulterior, partea lui de mostenire (prin donatie). Intre timp am facut si iesirea din indiviziune dar fara terenul din curte (terenul curtii a ramas comun) Acum vrem sa facem partajul si la terenul din curte, toti avem iesiri separate in aceiasi curte mai putin unul dintre frati.
Cum putem face acest partaj al terenului si cat va revine fiecaruia dintre noi, tinand cont ca terenul din curte are cca 240 mp.
Multumim!
Ce sanse am in cazul in care actionez in judecata? Din cate stiu, cineva din partea conducerii trebuie sa fie prezent la o negociere, director sau lider de sindicat.

Cornel Vasile a scris:

In acest, va trebui sa solicitati sprijinul unei conferatii/federatii nationale sindicale ....Intr-adevar, practica majoritara la angajatori , este ca salariul individual nu se prea negociaza .. fie se accepta, fie nu se accepta salariul stabilit de acesta.

Avem sindicat , dar el este ca si inexistent, este doar inregistrat la judecatorie si atat
liderul a fost ales nu stiu de cine, acest lucru s-a intamplat acum vreo 15 ani
este un favorizat al patronului, masina la scara, este angajat pe o functie de care noi nu stim
Buna ziua!
Sunt angajat in mediul privat la o societate
ce are in jur de 300 salariati. In fiecare an
directorul societatii trimite sefului direct
actele aditionale cu modificarea (marirea)
salariilor. Aceasta asa numita ,,negociere individuala''
nu s-a desfasurat niciodata de ani buni, practic ne sunt impuse
pe aceste acte aditionale un salariu cu care o parte din noi nu suntem de acord.
Seful ne cheama pe rand pt semnarea actului aditionat
fara sa negocieze cu noi, actele aditionale vin deja cu salariile
fixate fara a se desfasura o negociere , fara sa fie prezent un reprezentant legal al sindicatului.
Este corect cum procedeaza angajatorul?
Ce se poate intampla daca nu sunt de acord cu salariul impus
si scris pe acel act aditional si nu vreau sa-l semnez?
As putea sa actionez in judecata directorul sau angajatorul?
Multumesc!