avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj teren

Buna ziua!
Suntem 7 frati si impreuna cu mama noastra, dupa decesul tatalui nostru am dezbatut mostenirea, fiecaruia dintre noi i-a reveni conform certificatului de mostenitor urmatoarele cote: Mama - 1/4 si noi ceilalti frati cate 3/8 din restul mostenirii. Unul din cei 7 frati a donat ulterior, partea lui de mostenire (prin donatie). Intre timp am facut si iesirea din indiviziune dar fara terenul din curte (terenul curtii a ramas comun) Acum vrem sa facem partajul si la terenul din curte, toti avem iesiri separate in aceiasi curte mai putin unul dintre frati.
Cum putem face acest partaj al terenului si cat va revine fiecaruia dintre noi, tinand cont ca terenul din curte are cca 240 mp.
Multumim!
Ceva nu se leaga, daca mama are 2/8 si cei 7 frati au cate 3/8, inseamna ca cei 7 frati au impreuna 21/8.
Daca adunati 21/8 (ai fratilor) cu cei 2/8 (ai mamei), rezulta 23/8 ...ceea ce nu e bine (aritmetic vorbind).
Deci, ori cititi si expuneti bine problema, ori mergeti la un jurist cu actele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
trandafir2, moderator
Asa scria pe certificatul de mostenitor inainte de a face partajul succesoral, mama 1/4 si cei 7 frati cate 3/8 fiecare. Unul din frati inainte de face partajul succesoral si-a cedat partea lui de mostenire (cele 3/8) unuia din frati prin donatie la acelasi notar (la 3 luni dupa dezbaterea mostenirii) iar dupa 1 an s-a facut si partajul succesoral dar fara teren.
Ce sa zic, doar sa ma repet. Cat priveste terenul, trebuie vazut daca poate fi partajat, dat fiind ca este doar 240 mp si dvs sunteti mai multi (cam multi).
Oricum, este ceva in neregula cu cotele respective, dupa cum v-am spus. Mergeti cu hartiile la cineva sa le citesca.
cum vreti sa impartiti acel teren, mai ales ca fiecare are iesire in acest teren ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune gigelas gigelas Buna ziua, -Dupa decesul persoanei X,au ramas mostenitori: sotia lui X si cei 2 copii majori ai lui X. -Sotia si unul dintre copii doresc sa dezbata ... (vezi toată discuția)
Partajul voluntar. mama mea este este moștenitoarea părinților ... DorinaCet DorinaCet Partajul voluntar. Mama mea este moștenitoarea părinților ei, alături de încă 5 frați. Unul dintre nepoți s-a ocupat de dezbaterea moștenirii, cu ... (vezi toată discuția)