avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Activitate NuZz0

Activitate NuZz0

Va multumesc!
Cred ca asa or sa decurga lucrurile...
Răspuns la discuția Acte nefinalizate a unei masini
Va multumesc!
Dar credeti as fi supus la plata celor 2 amenzi de vizeza venite din Germania, si a cheltuielilor de judecata, dupa un an de cand am vandut eu masina, el fiind instiintat si trimitandu-mi cartea masinii ramanand sa faca un v/c si sa radieze masina?
Dar totusi am primit astazi un plic de Tribunalul Piatra Neamt.....inca nu stiu continutul plicului, dar il voi posta cel tarziu maine, atunci cand mi se va trimite o poza a acestuia.
Cert este ca am fost informat telefonic, de catre baiatul proprietarei, ca a inaintat actiune in instanta, asa putand sa radieze masina si pentru a nu achita cele 2 amenzi
Buna ziua!
Tin sa mentionez ca in noiembrie 2016, am "cumparat" un autoturism de la un ins, cunoscandu-l de la niste prieteni comuni. Ne aflam in Germania, iar respectivul "vanzator", fiindu-mi coleg in aceeasi fabrica. Masina era inmatriculata in Romania si se afla pe numele mamei lui, ne-am inteles la plata de 1000 euro in 3 rate lunare, iar in cea din urma rata se mi se dea si cartea masinii si sa facem actele de V-C. Respectivul si-a schimbat locul de munca si domiciliul (tot in Germania).
Din partea mea plata a fost facuta integral in cele 3 rate. Dupa achitarea masinii, am insistat cca. 3 luni, pentru a primi cartea masinii, asa cum ne-a fost intelegerea, iar in cele din urma mi-a fost trimisa cartea de identificare din Romania printr-o ruda. Mentionez ca masina in ultimile 3 luni a fost stricata si solicitam aceasta carte de identificare pentru a o putea vinde, deoarece era praf si primeam somatii de la vecini, cum ca tin un loc de parcare cu o masina care nu circula si nu este inmatriculata in Germania. Respectivul mi-a trimis cartea urmand sa faca el acasa un act de mana V-C intre noi (mama lui si eu). Dupa ce am primit cartea masinii, pentru a putea vinde, acesta a fost vanduta pentru dezmembrari, in urma unei postari a unui anunt pe internet. In urma anuntului s-a prezentat cineva, tot roman fiind, radicand masina cu o platforma, pt. suma de 300 euro, acestuia vanzandu-i masina fara a face vreun act, nefiind in masura si greseala mea, neluandu-i niciun fel de date personale a acestuia.
Am luat apoi legatura cu proprietarul, (fiul proprietarei), aducandu-i la cunostinta ca masina a fost vanduta, ca sa o radieze. Dilema apare dupa un an si jumatate, cand s-a primit 2 amenzi de circulatie din Germania (2 radare de viteza), cumuland amandua cca 400 euro. Mentionez ca legatura cu acel roman care a cumparat masina pentru piese sau dezmembrari, s-a rupt din momentul in care masina a fost vanduta, deoarece legatura intre noi a fost telefonica, iar in timpul de un an si jumatate schimbandu-mi de 2 ori numarul de telefon. Intre timp am tot fost contactat de respectivul care mi-a vandut masina, insistand sa ii fac o copie de la cartea de identitate ca sa poata radia masina si ca el nu vrea sa raspunda de amenzile care I-au venit pe numele mamei lui (proprietara de drept).
Nu am reusit sa reiau vreo urma , a celui caruia i-am vandut masina si am fost dat in judecata de catre proprietara masinii (mama celui care mi-a vandut masina) pe care nici nu am intalnit-o vreodata. Intrebarea este: ce se poate intampla mai departe?, eu fiind intr-o imposibilitate de a pleca din Germania acasa pentru un process...….
Buna ziua!
Tin sa mentionez ca in noiembrie 2016, am "cumparat" un autoturism de la un ins, cunoscandu-l de la niste prieteni comuni. Ne aflam in Germania, iar respectivul "vanzator", fiindu-mi coleg in aceeasi fabrica. Masina era inmatriculata in Romania si se afla pe numele mamei lui, ne-am inteles la plata de 1000 euro in 3 rate lunare, iar in cea din urma rata se mi se dea si cartea masinii si sa facem actele de V-C. Respectivul si-a schimbat locul de munca si domiciliul (tot in Germania).
Din partea mea plata a fost facuta integral in cele 3 rate. Dupa achitarea masinii, am insistat cca. 3 luni, pentru a primi cartea masinii, asa cum ne-a fost intelegerea, iar in cele din urma mi-a fost trimisa cartea de identitate din Romania printr-o ruda. Mentionez ca masina in ultimile 3 luni a fost stricata si solicitam aceasta carte de identitate pentru a o putea vinde, deoarece era praf si primeam somatii de la vecini, cum ca tin un loc de parcare cu o masina care nu circula si nu este inmatriculata in Germania. Respectivul mi-a trimis cartea urmand sa faca el acasa un act de mana V-C intre noi (mama lui si eu). Dupa ce am primit cartea de identitate, pentru a putea vinde masina, acesta a fost vanduta pentru dezmembrari, in urma unei postari a unui anunt pe internet. In urma anuntului s-a prezentat cineva, tot roman fiind, radicand masina cu o platforma, pt. suma de 300 euro, acestuia vanzandu-i masina fara a face vreun act, nefiind in masura si greseala mea, neluandu-i niciun fel de date despre acesta.
Am luat apoi legatura cu proprietarul, (fiul proprietarei), aducandu-i la cunostinta ca masina a fost vanduta, ca sa o radieze. Dilema apare dupa un an si jumatate, cand s-a primit 2 amenzi de circulatie din Germania (2 radare de viteza), cumuland amandua cca 400 euro. Mentionez ca legatura cu acel roman care a cumparat masina pentru piese sau dezmembrari, s-a rupt din momentul in care masina a fost vanduta, deoarece legatura intre noi a fost telefonica, iar in timpul de un an si jumatate schimbandu-mi de 2 ori numarul de telefon. Intre timp am tot fost contactat de respectivul care mi-a vandut masina, insistand sa ii fac o copie de la cartea de identitate ca sa poata radia masina si ca el nu vrea sa raspunda de amenzile care I-au venit pe numele mamei lui (proprietara de drept).
Nu am reusit sa reiau vreo urma , a celui caruia i-am vandut masina si am fost dat in judecata de catre proprietara masinii (mama celui care mi-a vandut masina) pe care nici nu am intalnit-o vreodata. Intrebarea este: ce se poate intampla mai departe?, eu fiind intr-o imposibilitate de a pleca din Germania acasa pentru un process...….