avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte nefinalizate a unei masini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte nefinalizate a unei masini

Buna ziua!
Tin sa mentionez ca in noiembrie 2016, am "cumparat" un autoturism de la un ins, cunoscandu-l de la niste prieteni comuni. Ne aflam in Germania, iar respectivul "vanzator", fiindu-mi coleg in aceeasi fabrica. Masina era inmatriculata in Romania si se afla pe numele mamei lui, ne-am inteles la plata de 1000 euro in 3 rate lunare, iar in cea din urma rata se mi se dea si cartea masinii si sa facem actele de V-C. Respectivul si-a schimbat locul de munca si domiciliul (tot in Germania).
Din partea mea plata a fost facuta integral in cele 3 rate. Dupa achitarea masinii, am insistat cca. 3 luni, pentru a primi cartea masinii, asa cum ne-a fost intelegerea, iar in cele din urma mi-a fost trimisa cartea de identificare din Romania printr-o ruda. Mentionez ca masina in ultimile 3 luni a fost stricata si solicitam aceasta carte de identificare pentru a o putea vinde, deoarece era praf si primeam somatii de la vecini, cum ca tin un loc de parcare cu o masina care nu circula si nu este inmatriculata in Germania. Respectivul mi-a trimis cartea urmand sa faca el acasa un act de mana V-C intre noi (mama lui si eu). Dupa ce am primit cartea masinii, pentru a putea vinde, acesta a fost vanduta pentru dezmembrari, in urma unei postari a unui anunt pe internet. In urma anuntului s-a prezentat cineva, tot roman fiind, radicand masina cu o platforma, pt. suma de 300 euro, acestuia vanzandu-i masina fara a face vreun act, nefiind in masura si greseala mea, neluandu-i niciun fel de date personale a acestuia.
Am luat apoi legatura cu proprietarul, (fiul proprietarei), aducandu-i la cunostinta ca masina a fost vanduta, ca sa o radieze. Dilema apare dupa un an si jumatate, cand s-a primit 2 amenzi de circulatie din Germania (2 radare de viteza), cumuland amandua cca 400 euro. Mentionez ca legatura cu acel roman care a cumparat masina pentru piese sau dezmembrari, s-a rupt din momentul in care masina a fost vanduta, deoarece legatura intre noi a fost telefonica, iar in timpul de un an si jumatate schimbandu-mi de 2 ori numarul de telefon. Intre timp am tot fost contactat de respectivul care mi-a vandut masina, insistand sa ii fac o copie de la cartea de identitate ca sa poata radia masina si ca el nu vrea sa raspunda de amenzile care I-au venit pe numele mamei lui (proprietara de drept).
Nu am reusit sa reiau vreo urma , a celui caruia i-am vandut masina si am fost dat in judecata de catre proprietara masinii (mama celui care mi-a vandut masina) pe care nici nu am intalnit-o vreodata. Intrebarea este: ce se poate intampla mai departe?, eu fiind intr-o imposibilitate de a pleca din Germania acasa pentru un process...….
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
NuZz0, utilizator
Cel mai recent răspuns: NuZz0 , utilizator 21:13, 22 Ianuarie 2019
Problema este destul de complicata, daca nu exista un contract de v/c incheiat intre dvs si mama prietenului procesul nu are obiect.
Dar totusi am primit astazi un plic de Tribunalul Piatra Neamt.....inca nu stiu continutul plicului, dar il voi posta cel tarziu maine, atunci cand mi se va trimite o poza a acestuia.
Cert este ca am fost informat telefonic, de catre baiatul proprietarei, ca a inaintat actiune in instanta, asa putand sa radieze masina si pentru a nu achita cele 2 amenzi
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
NuZz0, utilizator
Daca nu ati incheiat contract de v/c veti fi obligat de instanta. Depinde si ce probe au fost depuse in instanta care sa dovedeasca ca v-au vandut masina.
Dar credeti as fi supus la plata celor 2 amenzi de vizeza venite din Germania, si a cheltuielilor de judecata, dupa un an de cand am vandut eu masina, el fiind instiintat si trimitandu-mi cartea masinii ramanand sa faca un v/c si sa radieze masina?
Rămâne sa demonstrati ca ati vândut masina, dar cum nu aveți niciun act doveditor este posibil sa fiți pus la plata amenzilor și a cheltuielilor de judecata.

Alte discuții în legătură

As dori o lămurire: problemă cu o mașină cumpărată fără finalizarea actelor NuZz0 NuZz0 Buna ziua! Tin sa mentionez ca in noiembrie 2016, am \"cumparat\" un autoturism de la un ins, cunoscandu-l de la niste prieteni comuni. Ne aflam in ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fbo fbo Buna seara. Am vandut o masina in 2009 cu, contract V-C am scos certificat fiscal pe care l-am dat cumparatorului, acesta avand domiciliu in aceiasi ... (vezi toată discuția)
Inselatorie masina second. vicii ascunse doomy852 doomy852 Buna seara, Acum 1 an am cumparat dintr-un targ auto o masina de la o persoana fizica. Vanzatorul mi-a aratat toate actele , totul in regula la prima ... (vezi toată discuția)