avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Activitate DobreC

Activitate DobreC

Răspuns la discuția Succesiune cu sau fără partaj
Va multumesc pentru lamuriri! Doream sa nu se implineasca 2 ani de la decesul tatalui pentru ca se plateste un anumit procent sau o taxa in plus, nu stiu exact cum se numeste... In urma mamei ne-a ramas doar partea de apartament ce ii revenea, deoarece mostenirea din partea parintilor dumneaei a fost trecuta direct pe numele nostru, al copiilor, la succesiunea desfasurata, deoarece mama era decedata la vremea aceea. Astfel doream sa evitam a plati in plus la mostenirea din partea tatalui. Cel putin asa vedem noi lucrurile. Nu stiu in ce masura le vedem corect sau nu!
Va multumesc inca odata!
Sanatate!
Bună seara!
In urma decesului parintilor, am ramas 6 frati. Am deschis succesiunea, in care dorim, bine-nteles partajul amiabil. Inainte cu patru zile de data infatisării la partaj, unul din fraţi a suferit un accident vascular cerebral, si, deci succesiunea s-a amanat. In urma accidentului vascular, fratele, a dobândit un handicap fizic (semipareza dreaptă). Urmează tratament si recuperare, si , Doamne ajută, evoluează favorabil. A primit si certificat de incadrare in grad de handicap. Am reluat legatura cu notarul sa continuam cu succesiunea. Mi-a spus ca nu mai putem face partajul, decat daca prezint un certificat medical din care sa reieasa ca fratele are discernământ. Nicăieri, in actele medicale primite nu este specificat ca el si-a pierdut discernământul în urma accidentului suferit. În fine! Mă prezint cu fratele la un cabinet de psihiatrie, în vederea obţinerii unui astfel de certificat, dar Dr. psihiatru îmi spune că nu este de competenţa sa să elibereze asa ceva si ca trebuie sa fac solicitare la IML pentru a obtine ce doresc. Totodata imi specifica ca este posibil sa piarda gradul de handicap daca solicit acest certificat de discernamant pentru ca va trebui "bagat" in alta comisie, pe psihiatrie, si in urma evaluarii pe o perioada de trei-patru luni se poate obtine un astfel de certificat. Mi se pare o anomalie! Totul! In perioada aceasta deja vor trece doi ani de la decesul tatalui (cel din urma decedat, mama fiind decedata din 1993).
In alta ordine de idei, notarul a spus ca putem face succesiune fara partaj in lipsa acestui certificat de discernamânt, dar ar trebui ca cei de la primaria de domiciliu a fratelui să delege un reprezentant pentru acesta.
Intrebările mele sunt:
1. Unde pot sa ma adresez pentru eliberarea unui certificat de discernământ, in cat timp se elibereaza si daca e posibil sa piarda gradul de handicap ?
2. in cazul in care facem succesiunea fara partaj, ce posibilitati avem sa facem partajul ulterior si in ce conditii?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si indrumare!
Multumesc!
Buna ziua! Fratele meu care lucreaza in Spania este despartit prin hotarare judecatoreasca, hotarare in care sunt precizate si custodia copilului, dreptul de vizita, pensie alimentara si tot ce decurge dintr/o astfel de situatie. Procesul a avut loc in Spania. Saptamana trecuta a primit citatie sa se prezinte la Tribunal, in Romania, la sfarsitul lunii acesteia, obiectul dosarului fiind: Exequator (recunoasterea inscrisurilor si hotararilor straine). Intrebarile mele sunt: La ce face referire acest lucru? Daca poate face acest proces obiectul altor doleante ale sotiei care a intentat procesul (in afara celor precizate prin hotarare)? Daca este nevoie neaparat sa se prezinte fratele la proces sau sa il reprezinte un avocat? In citatie se specifica ca poate trimite un inscris in caz de neprezentare; In ce consta acest inscris? La ce ar trebui sa se faca referire in acesta? Va multumesc!