avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... RECUNOASTEREA INSCRISURILOR SI HOTARARILOR STRAINE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

RECUNOASTEREA INSCRISURILOR SI HOTARARILOR STRAINE

Buna ziua! Fratele meu care lucreaza in Spania este despartit prin hotarare judecatoreasca, hotarare in care sunt precizate si custodia copilului, dreptul de vizita, pensie alimentara si tot ce decurge dintr/o astfel de situatie. Procesul a avut loc in Spania. Saptamana trecuta a primit citatie sa se prezinte la Tribunal, in Romania, la sfarsitul lunii acesteia, obiectul dosarului fiind: Exequator (recunoasterea inscrisurilor si hotararilor straine). Intrebarile mele sunt: La ce face referire acest lucru? Daca poate face acest proces obiectul altor doleante ale sotiei care a intentat procesul (in afara celor precizate prin hotarare)? Daca este nevoie neaparat sa se prezinte fratele la proces sau sa il reprezinte un avocat? In citatie se specifica ca poate trimite un inscris in caz de neprezentare; In ce consta acest inscris? La ce ar trebui sa se faca referire in acesta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DobreC , utilizator 21:55, 22 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Varianta optimă ar fi să apeleze la serviciile unui avocat pentru a-l reprezenta.
Poate trimite un înscris prin care să solicite judecarea cauzei în lipsă, dar nu este recomandabil; să-și apere activ interesele reprezentându-se singur sau prin avocat.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare instanta GeorgeMarian89 GeorgeMarian89 Buna ziua, as dori , daca ma puteti ajuta cu o indoiala ce am. Eu m am despartiti de fosta mea prietena si avem un copil in comun. Ele au plecat in tara si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, suntem in proces de divort in spania, in decembrie ... RIQUI RIQUI Buna ziua ,sintem in proces de divort in spania ,in decembrie anul trecut a iesit o sentinta dar nu definitiva iar ieu a trebuit sa fac recurs ne fiind de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala cornel selaru cornel selaru Am proces pentru stabilire domiciliu minor.La primul termen judecat la Judecatoria Craiova s-a stabilit ca urmatorul termen sa se judece la Judecatoria ... (vezi toată discuția)