avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordonanta presedentiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ordonanta presedentiala

Am proces pentru stabilire domiciliu minor.La primul termen judecat la Judecatoria Craiova s-a stabilit ca urmatorul termen sa se judece la Judecatoria Calarasi,Judecatorie pe raza careia minorul domiciliaza. Intrebarea este urmatoarea: daca in ziua procesului eu ca parat ma prezint iar reclamanta nu, ce se intampla? Se judeca in lipsa? P e citatia primita de la Judecatoria Calarasi scrie ca "in caz de neprezentare a partilor,se va putea trimite un inscris,judecata urmand sa se faca in lipsa". Ce inseamna? Trebuie sa angajez alt avocat ( la Craiova am avut) sau poate sa ma reprezinte tot el? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cornel selaru , utilizator 22:23, 20 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va poate reprezenta avocatul din Craiova.
Avocații pot acorda asistență juridică și reprezentare în orice localitate din țară indiferent de baroul din care fac parte.
Situatia juridica nu este precum la notari si la executorii judecătorești .

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă s-a solicitat judecarea în lipsă, instanța urmează a proceda la soluționarea cauzei deși părțile nu se prezintă, dar ar fi indicat s-o facă, prin avocat, desigur.
Dacă avocatul din Craiova nu consimte să se deplaseze la Călărași (deși deontologic ar trebui, de vreme ce aveți contract de reprezentare), puteți contracta serviciile unui reprezentant convențional din proximitate.
Dar dacă reclamanta nu aduce la dosar niciun înscris și ne se prezintă la proces dar eu da,ce se întâmplă?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va avea loc o judecata in lipsa partii parate si fara sa se apere deloc in mod normal ar trebui sa castigati procesul.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Paratul se prezinta sigur dar nu stiu reclamantul deoarece este cam departe(Orsova) Procesul are ca subiect "stabilire domiciliu copil". Copilul se afla la domiciliul paratului din luna octombrie si are varsta de 3 ani!
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2019
cornel selaru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta instantei incredintare minor din afara castoriei Alexa_i Alexa_i Am un copil minor , recunoscut de tata.As dori sa promovez actiune de incredintare, actiune de stabilire domiciliu minor si pensie de intretinere.Minorul ... (vezi toată discuția)
Pot divorta in italia. MYLYMYLY MYLYMYLY Doresc sa divortez in italia.Sint separata de 1 an si 4 luni cu 2 copii unul fiind minor.Specific ca am locuit in italia si detin buletin .Care ar fii ... (vezi toată discuția)
Divort pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate re0ths re0ths Sunt casatorit de vre-o 6 ani, insa separat de sotie de vre-o 2 ani caci eu lucrez in SAU iar ea in Canada. In timp aceasta distanta a racit relatia intre ... (vezi toată discuția)