avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort pentru cetatenii romani cu domiciliul in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate


Sunt casatorit de vre-o 6 ani, insa separat de sotie de vre-o 2 ani caci eu lucrez in SAU iar ea in Canada.
In timp aceasta distanta a racit relatia intre noi, suficient de mult cit sa ne dorim amindoi sa divortam.
Important de mentionat este faptul ca nu avem copii din mariajul nostru.

Care este metoda cea mai simpla de a divorta cu acordul ambelor parti, pentru cetatenii romani aflati in strainatate?
Problema este ca am vrea sa depunem actele unde se depun ele (din cite am inteles eu asta se face la la judecatoria din Romania de unde apartin eu sau ea) insa nu prea avem timp sa calatorim in tara si am vrea sa evitam pasul de a veni personal.

Este adevarat ca la divortul cu acordul ambelor parti doar barbatul poate depune actele de divort, sau o poate face si sotia?

Oricum, intrebarea principala e daca putem divorta cu acordul ambelor parti fara a mai fi nevoiti sa ne prezentam personal la judecatorie (si deci sa evitam un calatorie in tara).
Cel mai recent răspuns: re0ths , utilizator 23:11, 1 Decembrie 2008
Se poate in baza unei procuri speciale data pentru avocat pe care o veti legaliza dvs. la ambasada sau consulat. Forma si continutul acesteia o veti primi de la avocat.
Da, puteti divorta fara sa va prezentati personal la instanta.
Va trebui sa imputerniciti un avocat sau doi avocati care sa va reprezinte si la instanta.Trebuie ca ambii soti sa semneze divortul prin acord, nu doar unul.
Vedeti ca e necesar si certificatul de casatorie in original.Va trebui depus la instanta.
Contactati un avocat si sunteti ca si divortati in cca 2 luni de zile de la plata acestuia.
Succes.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
=D>
In afara faptului ca a fost trimis la un avocat sau la doi avocati ...nu ar trebui sa-l intrebam unde a avut loc casatoria ?? Daca casatoria s-a incheiat in strainatate, au transcris certificatul de casatorie ?

Daca casatoria este incheiata in Romania, atunci competenta de solutionare a cererii de divort o are judecătoria în circumscripţia căreia se află cel din urmă domiciliu comun al soţilor. Dacă soţii nu au avut domiciliu comun sau dacă niciunul din soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cel din urmă domiciliu comun, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are domiciliul pârâtul, iar când pârâtul nu are domiciliu în ţară, este competentă judecătoria în circumscripţia căruia îşi are domiciliul reclamantul.
Avocatii pot ajuta la solutionarea divortului daca au circumstante favorabile, oricat de mici ar fi acestea.
Sa nu fie nule sansele si aici nu imi par sa fie nule sansele.Am un feeling.:)

avocat Claudiu Lascoschi

Nu am inteles prea bine un aspect...

Casatoria a avut loc in Iasi cind eram studenti. Nu aveam domicilul stabil de Iasi trecut in buletin, caci stateam la camine studentesti si astea nu se treceau in buletin.

Eu sunt din Suceava, ea e din Vaslui. Ultimul meu domiciliu stabil de pe buletin e din Suceava. La ea e de Vaslui.
Divortul va fi cu acord comun.

In ce localitate trebuie deci sa depunem actele?

Alte discuții în legătură

Divort de comun in acord,in alt judet fata de domiciliul sotilor AFLOAREI SIMONA AFLOAREI SIMONA Buna ziua, sunt casatorita din aug 2008,si am hotarat de comun acord sa divortam;din casatorie nu au rezutat copii,nu avem nimic de impartit si nu mai ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania fara domiciliu in ro al italianului emivivid emivivid Bine v-am gasit! Apelez la voi ptr un sfat ptr o prietena. Acum 5 ani s-a casatorit cu un italian (de forma, ptr cetatenie, intre timp a regretat gestul... ... (vezi toată discuția)
Unul din soti are dreptul sa paraseasca domiciliu cu copii fara acordul celuilalt? carraro carraro Datele problemei sunt urmatoarele:eu si sotia suntem cetateni romani amandoi casatoriti in Romania de 12ani.,avem 2 copii unul de 11 si celalalt 6 de ani ... (vezi toată discuția)