Buna ziua,
as dori , daca ma puteti ajuta cu o indoiala ce am.
Eu m am despartiti de fosta mea prietena si avem un copil in comun. Ele au plecat in tara si eu sunt in Spania. Ea a fost la judecatorie si m a dat in judecata pentru pensia alimentara .
Au fost deja 2 sesiuni in care nu m am putut prezenta , pentru ca eu sunt in Spania. O a 3 este in februarie. As dori sa stiu daca am nevoie de un avocat pentru a ma reprezenta sau procesul se poate decurge si fara mine .
Mai simplu,are ceva daca eu nu ma prezint?mi se poate lua drepturile asupra fetei¿?sau atunci cand ma duc acasa , ma pot duce a o vedea?
Va multumesc si astept raspunsurile voastre.
Tin sa remarc ca am incercat sa vorbesc cu un avocat din romania si mi a spus ca daca nu ii platesc inainte nu ma poate ajuta cu nici o informatie, si banuiesc ca se poate spune inainte ce poate fii de facut, nu direct da-mi banul ca de nu , nu iti zic nimic.
va multumesc
avvalentina
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Asta e practica unor avocați. Aveți contract de munxa legal în Spania?Dacă lucrați la negru,veți fi obligat la pensie întreținere de 1/3 din salariul minim pe economie. Dacă obiectul dosarului este și exercitare autoritate parinteasca,exprimati-va opinia printr-un inscris/cerere pe care o depuneți la dosar.Ce a cerut partea adversa în acțiune?
Buna ziua,
Da, am contract de munca in Spania. Ea a cerut custodia comuna, pensia alimentara si stabilirea domiciliului minorei la mamaia ei unde sta.
Dosarul este in Slobozia, jud Ialomita. Nu stiu daca dvs puteti face ceva din Bucuresti .
Va multumesc
Dacă ați trecut de prim termen e tardiv sa va angajați avocat, indiferent de unde ar fi acesta, cheltuiți fără folos.Nu se poate modifica/completa acțiunea, acum la al 3-lea termen ,doar sa faceți dvs.o acțiune noua și sa cereți conexarea celor 2 dosare.Ce doleanțe ați avea dvs? O sa va oblige și la plata onorariului de avocat pe care l-a achitat.