avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate Perdy33

Activitate Perdy33

Mii de scuze. Cred ca nu am adresat eu corect intrebarea, motiv pentru care reformulez:
exista o exceptie in legislatie privind aplicarea/calcularea facilitatilor fiscale in sectorul constructiilor in situatia in care angajatul nu este activ luna complecta din motiv ca: fie a incetat activitatea in cursul lunii sau fie a inceput activitatea in cursul lunii (tinand cont ca acesta depaseste venitul brut de 10000 lei)?

Un caz concret pentru un angajat care a incetat activitatea in cursul lunii:
Ore lucratoare in luna: 168 ore
Salariu incadrare: 10100 lei
Suma Ore efectiv lucrate: 2886 lei (48 ore )
Suma Co neefectuat: 7214lei (15 zile co neefectuat platit la incetarea CIM)
Tichete de masa: 6*30 lei = 180 lei
Total venit brut: 10280lei

Care este venitul net conform datelor de mai sus? Ar fi corect calculul de mai jos sau exista o exceptie in legislatie si calculul se face diferit tinand cont ca angajatul a incetat activitatea in cursul lunii pentru care se face calculul salarial?

CAS - 2050lei
CASS - 1028
Impozit - 20 lei
Total venit net: 7002 lei

Multumesc mut!
Acest instrument l-am folosit si eu insa intrebarea se referea daca calculul salarial in constructii si implicit aplicarea facilitatilor fiscale este influentata de faptul ca angajatul nu a lucrat toata luna conform normei deoarece a incetat activitatea in cursul respectivei luni? sau altfel intrebat, la un salariu care depaseste 10000 de lei brut, intr-o luna in care s-au lucrat efectiv 6 zile respectiv 48 ore, calcul se face diferit fata de modul pus la dispozitie de dvs. in linkul de mai sus?

Multumesc mult!
Buna ziua,
Cum se calculeaza facilitatile in constructii pentru un angajat care se lichideaza in cursul lunii? Mentionez ca salariatul ajunge la un venit total brut ce depaseste valoarea de 10000 de lei (asta datorita zilelor de CO neefectuate si platite in luna incetarii CIM).

Va multumesc!


Răspuns la discuția Detasare
Buna ziua,
Inca o intrebare va rog pe acelasi subiect:intrucat lucrurile sunt clare ca si procedura pentru societatea baza va rog daca puteti sa ma ajutati cu un punct de vedere privind inregistrarile care trebuiesc facute de catre societatea la care se detaseaza salariatul. Cum il inregistreaza in sistem societatea in care este detasat salariatul? se emite revisal pentru el? cum ii genereaza stat de plata daca nu se emite revisal?

Va multumesc !
Răspuns la discuția Detasare
Va multumesc!
deci practic circuitul documentelor si transmiterii informatiilor este urmatorul:
- societatea unde se trimite angajatul detasat face o adresa in scris prin care solicita aprobarea detasarii a unui nr. de x persoane cu scopul executarii unor lucrari
- societatea baza isi exprima acordul in scris cu privire la detasarea in cauza, acord in care informeaza si despre datele angajatului care va fi detasat (nume/prenume, functie, salariu, perioada detasarii) urmand ca ulterior in baza acordului sa emita si decizia de detasare, decizie care se raporteaza in revisal conform legislatiei muncii.
- pe perioada detasarii drepturile salariale sunt acordate de societatea in care va merge angajatul detasat urmand ca si declaratia veniturilor d112 sa fie emisa pentru aceasta perioada tot de societatea unde merge angajatul.

Este corect?
Va multumesc!
Discuție Detasare
Buna ziua,
In cazul detasarii se face si contract de prestari servicii intre cei doi angajatori?
Răspuns la discuția Termen inregistrare CCM la ITM
Multumesc mult!
Buna ziua,
In cat timp trebuie inregistrat Contractul Colectiv de munca la ITM avand in vedere ca data de intrare in vigoare este 01.08.2024?
Răspuns la discuția Incadrare Operator CNC
Multumesc mult!
Buna ziua,

Po incadra o persoana pe cod cod 722323 Operator CNC fara ca acea persoana sa aibe curs de calificare de Operator CNC?