avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate naioro

Activitate naioro

Răspuns la discuția prestari servicii pe internet
Bazat pe cele spuse mai sus, am nevoie de un avocat (sau cine se poate ocupa de asta) care sa ma ajute in infiintarea unui SRL. Nu prea am timp la dispozitie sa ma plimb pe la ghisee dupa chitante, acte, etc, asa ca sunt dispus sa platesc pretul corect pentru un astfel de serviciu.
Sunt din Cluj - Napoca. Nu stiu daca am voie sa las numarul de telefon aici, dar cred ca mesaje private pot sa primesc.
Multumesc
istudor adriana a scris:

tot tu esti si furnizorul serverului sau iti factureaza un furnizor acest serviciu?

Imi factureaza un furnizor acest serviciu.
istudor adriana a scris:

poti sa-ti faci tu SRL (ai facilitati ca student) iar prietenul tau poate fi PFA si faceti o asociere fara personalitate juridica pentru a imparti chelt si veniturile (iti trebuie si un contabil bun care sa stie bine cum se procedeaza..eu pot recomanda cativa) . In ceea ce priveste serviciile pe internet .. ce fel de activitate mai exact? comert prin internet sau ce anume vrei sa faci pe net? (nu iti cer sa divulgi secretele de afacere doar ca obiect de activitate ) ca sa te pot ajuta...

Activitatea se va desfasura 100% online. Se cumpara si se vinde pe internet totul (prin firma). Nu e nimic palpabil, fizic. Totul tine de domeniul informatiei. Toti clientii mei au nevoie de un calculator pt a putea beneficia de serviciile pe care le ofer. Toate dovezile de plata, etc vor fi in format electronic. Mai explicit de atat nu stiu daca pot fi.
M-am documentat cat am putut si ce am gasit mai relevant a fost Legea privind inregistrarea operatiunilor comerciale prin mijloace electronice. Tot ce mi-a placut de acolo a fost ca in sfarsit si in romania se poate desfasura o afacere fara sa te ingropi in hartii... sper. Am dreptate? Am inteles bine?

Si cum spune si lory10, 5-6 mil nu e un capat de lume daca vrei cu adevarat sa faci ceva.
Romy a scris:

Reducerea se acorda numai pentru studenti, celalt plateste taxele integral.

dar daca o fac pe numele meu si ulterior il iau ca asociat?

scuze de post dublu, dar credeam ca pot sterge 1 din ele.
lory10 a scris:

cred ca se acorda daca toti asociatii sunt studenti.

dar daca o fac pe numele meu si ulterior il iau ca asociat?
Buna ziua.
As dori sa infiintez o firma din 2 persoane total. Eu sunt student iar cealalta persoana nu e. Nu suntem din acelasi oras.
Firma isi va desfasura intreaga activitate pe internet ca prestatoare de servicii.

Daca se poate, am cateva intrebari:

1. Ce trebuie facut pt a fi in legalitate? Avem nevoie de un SRL, sau e destul si un PFA (sau alte forme legale)?
2. Trebuie neaparat sediu, daca activitatea se desfasoara pe internet 100%?
3. Am inteles ca e mai ieftin sa faci un SRL daca esti student cel putin anul 2. Tinand cont ca 1 din noi este, iar celalalt nu, ce trebuie sa fac pt a plati mai putin dar a ramane amandoi cu drepturi egale? Trebuie sa-l iau ca asociat, partener... ?
4. Platitor sau nu de TVA... e optiunea mea? Care sunt avantajele si dezavantajele in cele 2 cazuri?

Multumesc