avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate bara_ac

Activitate bara_ac

cand am zis ca ma asteptam sa nu imi fac probleme ma gandeam ca:
1. spartura de teava nu s-a produs din cauza locatarilor, ci pur si si simplu s-a produs la nivelul garsonierei. din cate m-am mai interesat, si cei care au avut garsoniera inaintea mea au avut probleme. ca era spart in locul ala. am citit un caz pe forum in care o persoana avea asigurare si a fost inundat. si a primit raspunsuri ceva de genul ca daca nu a fost din vina vecinului de sus, ca daca teava s-a spart de la sine, firma de asigurari plateste despagubirea pentru renovare, dar nu are pe cine sa dea in judecata ca sa isi recupereze pierderea. pe cand, daca era din neglijenta sau reavointa celui de sus, atunci firma de asigurari se indrepta impotriva lui pentru recupararea pierderilor. ma gandeam ca acelasi principiu poate fi aplicat si in cazul meu.
2. nu eu i-am bagat degetul in usa. ce, dumnezeu? daca il enervam si, doamne fereste, se arunca de la etaj? sau mai plauzibil, daca atunci cand inchidea usa, se desfacea manerul de la clanta, cadea, se infigea in vreun fier si murea? veneau urmasii sa ma dea in judecata ca io l-am predispus la asa ceva?
:"> d-aia ma gandeam ca nu ar trebui sa am probleme. nu va declin competenta!
salvarea a venit. i-a luat si degetul. nu stiu daca a fost pus la loc.
:D ca sa fiu sincer, nu m-asteptam la raspunsurile astea. ma asteptam sa mi se spuna nu imi fac probleme. :"> asta e acum. e bine ca, macar, sunt pus in garda. B-) multumesc pentru raspunsuri!
si care ar putea fi verdictul in caz de proces?
am niste chiriasi intr-o garsoniera. s-a spart conducta in dreptul nostru acum vreun an si ceva si a inundat pe cei de la parter. asociatia a adus un instalator si a reparat. a fost bun o perioada. dupa un timp iar s-a spart. au mai adus un instalator, dar chiriasii nu au fost acasa. si astfel s-a taraganat treaba de vreo jumatate de an. acum, vecina de sub, invatata de cineva, face in asa fel incat sa vina o hartie la garsoniera prin care sunt instiintat eu, proprietarul, ca daca nnu remediez problema si nu-i zugravesc vecinei, o sa ma dea in.judecata. eu, care nu stau in orasul unde e problema, bat drumul si ma duc sa vorbesc cu administratorul, stiind ca m-am inteles mereu bine cu el cat am stat eu acolo. el, era la centrala termica (este si responsabil cu centrala, sau ceva de genul...). ma duc, dau "noroc" cu el si cu celalalt personaj cu zambetul pe buze si calm. el ma ia tare ca ma cred buricul pamantului, ca cine sunt eu sa ii cer lui numarul de telefon (m-am dus cu cateva luni inainte sa il cer, acasa la el), ca "lasa, ca te da in judecata femeia. vezi tu!". prima oara am crezut ca glumeste si i-am zis ca am batut atat drum ca sa rezolv problema, ca sa imi spuna ce trebuie sa fac, cu cine trebuie sa vorbesc... el nimic. apoi m-am infuriat si io, i-am zis ca si io o sa il dau in judecata fiindca imi haituieste chiriasii (nu le primeste banii, le spune ca nu au voie sa parcheze mai mult de o masina langa bloc, etc). ii spun ca stiu care e stilul lui de a face pe om cu datorii la intretinere, apoi sa ii scoata apartamentul la licitatie. si sa il ia tot el. el se infurie mai tare, ma ameninta ca ma bate. eu ii zic ca e un mos si ca sa isi vada de treaba. el pune mana pe mine sa ma dea afara din centrala, ma scutur si ma dau in laturi. el pune mana pe clanta de la usa si inchide usa (usa se inchide din afara catre interior). eu dau sa plec nervos. se deschide usa si ce sa vezi! omul isi prinsese degetul in usa. il intreb:"ce-ai facut, ma? ti-ai rupt degetul". cand ma apropii, vad ca era retezat degetul. ma uit pe jos si ii gasesc, de la degetul mare de la mana dreapta. ultima falanga. cea cu tot cu unghie. ii spun ce sa faca sa opreasca sangerarea. nu vrea sa ma asculte. in fine. ce mai am de zis e ca m-am uitat la usa unde si-a retezat degetul si dara de sange e in dreptul zavorului. eu cred ca incercand sa ma incuie pe dinafara, s-a grabit sa puna mana pe zavor, dar si-a "uitat" degetul afara.
el zicea ca ma da in judecata, ca eu i-am impins in usa si ca din cauza mea si-a rupt degetul. personajul celelalalt a fost tot timpul in interiorul centralei. acu`... nimeni nu vrea sa aiba parte de procese. ma intreb, cata sansa am sa pierd un proces, in cazul in care mi-l intenteaza si ce as putea sa pierd?
va multumesc! mult si anticipat!
dar sa infiintez cluburi sportive persoane juridice
de drept privat fără scop lucrativ?
Fragment din Legea nr. 80/1995:
Art. 30. ... Cadrelor militare in activitate le este interzis: ..
b) sa fie asociat unic ori sa participe direct la administrarea sau conducerea unor organizatii ori societati comerciale, cu exceptia celor numite in consiliile de administratie ale regiilor autonome si societatilor comerciale din subordinea Ministerului Apararii Nationale, din cadrul industriei de aparare sau in legatura cu aceasta.

Intrebarea mea este: pot fi persoana fizica autorizata? sau vreo alta forma de activitate de economica?