avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate ella_11

Activitate ella_11

Răspuns la discuția Va rog lamuriti-ma!

Pare un tip de treaba si il cotez cu sanse destul de ridicate.Solutia va depinde de tot ceea se intampla in instanta un rol vital avandu-l si avocatul care il va angaja.
-----------------------------------------------------
Stiu ca este un tip de treaba :), ea ar tb sa fie multumita ca a recunoscut copilul si ca are grija de el atat cat ii perimit timpul, banii..dupa cum v-am spus, el nu vrea sa ajunga in instanta, considera ca are mai multe beneficii (ore nelimitate de vizita, dreptul mamei lui de a merge sa vada copilul) daca se ajunge la o intelegere intre el si mama copilului, cu cat sunt mai putin factori implicati, cu atat mai bine.Are dreptate, doar ca, comportamentul ei il impinge din ce in ce mai mult sa ia masuri legale...
V-am fi dat mai multe daca raspundeati la intrebari...

Oricum, referitor la ceea ce ati aratat dv. mai sus, sa nu spuneti asa ceva niciodata in instanta, nici macar unuia dintre parinti, darmite acelei mame. Caci binele copilului e un lucru neconditionat, el nu poate depinde de cum merge o relatie sau alta.
Sper ca ati inteles ceea ce am vrut sa spun.
-----------------------------------------------------------------
Sunt perfect de acord cu dvs....ideea este ca ea se astepta ca nasterea acestui copil sa-l determine sa se casatoreasca cu ea...mai exact...ea spera sa-l tina langa ea folosindu-se de acest copil...asa ca va rog sa trageti singuri concluziile in ceeea ce o priveste...intr-un fel o inteleg, ii inteleg furia si dorinta de a se razbuna intr-un fel sau altul..este o femeie care credea ca o sa tina langa ea un barbat folosindu-se de un copil si...nu a reusit.
Sincera sa fiu...nu ca as fi de partea lui, dar omul asta se ocupa de copilul lui mai mult decat o fac alti tati care locuiesc in aceeasi casa cu copii lor..merge la baita de 2 ori pe saptamana, cel putin o data il scoate la plimbare in parc, merge de fiecare data la medic iar daca este nevoie sa cumpere care necesita prezenta lui niciodata nu lipseste..in ceea ce priveste posibilitatea de a-l lua acasa..ei bine, mama lui l-ar putea ajuta, va dati seama ca asteapta cu nerabdare sa poata avea grija de el asa cum isi doreste orice bunica..imaginati-va ca si eu as fi incantata sa pot petrece timpul cu el, este copilul omului pe care il iubesc, iar daca lucrurile merg bine intre noi, acest copil va fi ca si copilul meu.
Inca o data va multumesc pt raspunsuri si sfaturi

S-au inteles pe cale amiabila, doar ca in ultima perioada au discutii destul de des, ea ameninta ca nu o sa-l mai lase sa-si vada copilul, ca nu o sa il lase pe copil sa aiba de-a face cu familia lui etc...din acest motiv am intrebat la inceputul discutiei despre dreptul la vizita...Nici prin cap nu mi-a trecut sa ma amestec in relatia lui cu copilul, din contra asteptam cu nerabdare momentul in care il voi cunoaste..acest lucru probabil nu se va intampla foarte curand, asteptam momentul in care se va putea discuta cu ea, in care va fi de acord ca eu sa-i cunosc copilul..El spera ca ea sa inteleaga ca un raport relaxat intre ei e spre binele copilului doar ca...dupa cum spune el: "femeia asta e nebuna!" asa ca slabe sperante ca lucrurile sa ajunga curand la o normalitate...oricare ar fi aceasta!
Am decis sa pun eu intrebarile legate de acest subiect pt ca el stie ca nu poate lua copilul acasa si ca orele de vizita vor fi limitate in cazul unei hotarari judecatoresti...asadar am hotarat sa aflu raspunsurile de la profesionisti.
Imi pare rau daca v-ati format o anumita parere despre mine dar...s-au intamplat anumite episoade, iar ea a afirmat tot felul de lucruri care ma fac sa pun intrebari exagerate si premature.
De cand suntem impreuna el nu a modificat suma pe care i-o dadea initial, din contra, in iarna care tocmai s-a incheiat chiar a mai adaugat, asadar simpla mea prezenta nu a schimbat nimic din ceea ce era inainte.
Va multumesc pt raspunsuri si pt intelegere.
Din cate stiu 25% din salariu este suma pe care ar tb sa o plateasca...el a facut un calcul si depaseste acest procentaj...ca sa intelegeti mai mult situatia si temerile mele, va dau un exemplu...mama copilului face afirmatii de genul: "daca mai faci un copil mie tot 25% din salariu imi dai"...va reamintesc ca ei nu au hotarat prin instanta dreptul de vizita al copilului, ci pe cale amiabila...lui ii este teama ca daca se va ajunge la un proces va vedea copilul doar atunci cand ii permite legea, nu ca acum cand merge de cate ori poate si vrea...ideea este ca el tolereaza multe scene si isterii ale acestei femei tocmai pt ca la mijloc se afla copilul, si ii este teama, dupa cum v-am spus, sa piarda anumite "beneficii"...
Va multumesc pt raspunsuri si pt intelegere
Referitor la povestea mea...as mai avea o intrebare: in cazul in care ma casatoresc cu acest barbat, iar in urma casatoriei vor rezulta alti copii, cum pot "proteja" atat pe mine cat si pe presupusii copii de acest copil...Spun asta din cauza mamei lui, care cu siguranta va crea probleme (deja creeaza probleme- solicita o pensie alimentara mult mai mare decat cea actuala care oricum este peste suma impusa de lege si...bate apropo-uri referitoare la mosteniri si altele de genul acesta) si va avea anumite revendicari...Ce masuri de precautie pot lua pentru a nu avea probleme peste niste ani...nu as vrea sa intru in nu stiu ce procese legate de impartiri de bunuri.
Va multumesc si imi cer scuze daca par exagerata dar...ma uit in jur si vad ce se intampla in situatii asemanatoare, vad cum mama-vitrega merge prin tribunale sau este data afara din casa...
Multumesc mult pentru raspunsuri...as mai vrea sa stiu,daca este posibil, la cate ore de vizita pe saptamana ar putea avea dreptul tatal copilului,in urma unui proces. Din cauza varstei copilului(11 luni) ni s-a spus ba ca poate ba ca nu poate lua copilul acasa...in final poate sau nu?
Multumesc
Buna ziua,am si eu nevoie de niste raspunsuri sau mai bine spus trebuie sa ma lamuresc in niste privinte.
Iata pe scurt povestea: sunt cu un barbat care are un copil in varsta de aproape un an,dintr-o relatie anterioara.A recunoscut copilul si plateste pensie alimentara- depune pe un card o suma de bani (mult mai mare decat cea prevazuta de lege).Impreuna cu mama copilului, a decis sa mearga sa vada copilul de cate ori este posibil,2-3 ori pe saptamana.Totul a fost decis pe cale amiabila,asadar nu s-a ajuns la proces. In ultimul timp relatia dintre el si mama copilului s-a inrautatit si probabil ca in cele din urma se va ajunge la un proces. As dori sa stiu ce drepturi are tatal copilului si la ce varsta va putea lua copilul la el acasa, macar pt cateva ore.
Va multumesc.