Bună seara! Am lucrat la un local unde am avut parte de mai multe incidente. La ultimul incident am decis să îmi dau demisia, deoarece a fost scandal și am ajuns la poliție. M-am întâlnit cu șeful meu să îi prezint demisia însă acesta a sărit la bătaie și a spus că nu acceptă. Eu am refuzat să mai merg la locul de muncă, deoarece nu eram în siguranță. Acum el mă dă în judecată pentru acest lucru și refuză să îmi plătească zilele lucrate până la încetarea contractului. Cum ar trebui să procedez?
Bună ziua! Am lucrat la o firmă, apoi au închis magazinul fără să mă anunțe. Nu au plătit chiria și au fost dați afară. Am înțeles că m-au băgat în preaviz cu plata, însă nu mi s-a plătit încă salariul pe luna august. Dacă firma intră în insolvență se mai plătesc salariile restante? Cum pot proceda să îmi primesc cât mai repede banii? Mulțumesc!
Bună ziua! Am lucrat la o firmă, iar acum a preluat-o altcineva. Fostul șef ne-a reținut din salar în fiecare lună o sumă de bani pentru garanție. Am completat hârtii pentru deschiderea unui cont în bancă, iar acum după ce a plecat din firmă am aflat că nu am cont de garanții deschis și nu îmi pot recupera banii. Cum pot proceda ca să dovedesc faptul că acei bani mi-au fost retrași din salariu? Mulțumesc!