avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate argos1

Activitate argos1

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Daca sunt angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata la o societate si in acelasi timp am si un PFA cu un obiect de activitate care n-are nici in clin nici in maneca tangenta cu societatea in care lucrez si nici nu colaborez cu alte societati. Este un PFA independent, cu activitate din cand in cand .
Intrebarea este ce contributii trebuie sa platesc pentru PFA tinand cont ca la societatea unde lucrez, unitatea imi plateste : CAS, CASS, somaj,....

Daca salariatul a facut cerere pentru pensionare anticipata, contractul de munca ii inceteaza dupa primirea deciziei de admitere a cererii de pensionare. Daca a indeplinit conditiile de pensionare la limita de varsta, atunci contractul de munca inceteaza de drept la data indeplinirii acestor conditii. Dupa incetarea contractului poate face o cerere de angajare pe perioada determinata pana la data primirii deciziei ( dar numai daca este de acord angajatorul ).
Noi nu suntem asociati suntem fostii salariati. Societatea in cauza este asa cum am mentionat anterior cu capital integral de stat, unicul actionar fiind Consiliul Local. Conform art. 1 litera e) se poate repartiza pina la 10 % din profit pentru participarea salariatilor la profit. Intrebarea era daca noi ( fostii salariati ) putem sa mai beneficiem de aceasta cota din profit
Buna ziua.
Va rog puteti sa ma lamuriti intr-o problema. Anul trecut incepand cu data de 01.10.2008 datorita faptului ca s-a luat o hotarare in Consiliul Local prin care a fost reziliat un contract de concesiune cu privire la un serviciu de prestari de servicii incheiat intre CL si societatea noastra, tot personalul angajat la data respectiva a fost " transferat " in baza art. 169 din CM la noua societate cu care s-a incheiat contractul de concesiune avand acelasi obiect. Mentionez ca vechea societate este o societate cu capital integral de stat si exista si acum dar are un alt obiect de activitate.
Intrebarea mea este urmatoarea : daca societatea la care am lucrat pina in 01.10.2008 a incheiat anul 2008 cu profit nu este normal ca si noi fostii angajati sa beneficiem de cota de participare la profit care se acorda salariatilor in limita a 10 % conform ordonantei 64 / 2001 si a ordinului MF nr. 144/2005 ? mai ales ca profitul care s-a realizat a fost datorita activitatii prestate de societate in perioada 01.01.2008 - 01.10.2008, in restul lunilor care au mai ramas pana la sfarsitul anului , societatea nu a mai avut profit.sau a fost foarte mic.
Multumesc
Multumesc de raspuns.Asa m-am gandit si eu dar nu eram sigur.
Buna seara.
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. O persoana PFA care incheie un contract de asigurare sociala cu Casa de pensii si aceasta perioada este trecuta in carnetul de munca, in momentul in care se angajeaza aceasta perioada este considerata vechime in munca ce se ia in calcul la stabilirea sporului de vechime si a nr. de zile de CO ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția tarif fond de risc
In proiectul bugetului asigurarilor sociale pe anul 2009, la art. 20 alin (2) scrie : cotele de contributii datorate de angajatori in functie de clasa de risc se aplica incepand cu veniturile aferente lunii februarie 2009.
Scuze. Ieri am zis ca intra in vigoare cu luna ianuarie 2009 ca asa se specifica in OUG 226/2008 dar azi am vazut proiectul bugetului asigurarilor sociale pe anul 2009 si acolo se mentioneaza ca intra in vigoare odata cu plata salariilor pe luna februarie. Deci, nu mai stiu cum e. Ba e alba , ba e neagra.Cert e ca noi avem salariile peste cateva zile, mi-am modificat in program deja noul procent si acum nu stiu daca e bine. #-o
Da, se aplica incepand cu luna ianuarie 2009. A fost stabilit prin OUG 226/2008
Răspuns la discuția CAS ANGAJAT FEBRUARIE 2009
Da