In contractul de vanzare cumparare, care era unul standard, prestabilit, fara mentiuni suplimentare, era precizat la domeniul de activitate "orice forma de activitate publica". Am solicitat atunci modificarea contractului cu mentiunea " exceptand baruri, cafenele, cazinouri care ar putea periclita linistea locatarilor". Problema cu judecata este ca proprietarul este si dezvoltatorul blocului de locuinte, o persoana influenta, administratorul blocului este ( sau a fost, am pierdut sirul mondenitatilor) angajatul firmei dezvoltatorului. Iar la o judecata probabil as sta prin tribunal multa vreme. In linii mari am inteles raspunsul dumneavoastra, va multumesc!
Buna, sunt proprietarul unui apartament la etajul 1 intr-un bloc de locuinte nou, achizitionat in anul 2015. La momentul achizitiei la parterul blocului se afla un spatiu comercial, care pana in momentul de fata a ramas gol la interior, in stadiul de rosu, peretii in caramida- netencuiti, nebransat la retea de termoficare, implicit neincalzit- peretii exteriori izolati si fatada uniformizata cu blocul. Avem de suferit atat in calitatea termica a locuintei (podele reci, igrasie) cat si in costurile de incalzire care sunt cu 30% mai mari decat ale vecinilor de la etajele superioare. La rugamintea noastra proprietarul a izolat tavanul spatiului comercial si am castigat 1 grad sau 2 ce a determinat disparitia condesului si igrasiei dar atat. Avem promisiuni din partea proprietarului de 4 ani de zile ca va vinde acel spatiu dar pana atunci suferim din aceasta cauza. De la asociatia de proprietari ni se spune ca proprietarul a fost rugat sa branseze spatiul comercial la reteaua de termoficare dar a spus ca nu face nimic pana in momentul in care il va vinde. Va rog frumos sa-mi indicati la ce autoritati pot apela in aceasta privinta pentru ca asteptam un copil si nu il vom putea intretine armonios im aceste conditii. Va multumesc anticipat.