avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rolul asociatiei de proprietari intr-o problema legata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rolul asociatiei de proprietari intr-o problema legata de incalzirea termica intr-un apartament vecin

Buna, sunt proprietarul unui apartament la etajul 1 intr-un bloc de locuinte nou, achizitionat in anul 2015. La momentul achizitiei la parterul blocului se afla un spatiu comercial, care pana in momentul de fata a ramas gol la interior, in stadiul de rosu, peretii in caramida- netencuiti, nebransat la retea de termoficare, implicit neincalzit- peretii exteriori izolati si fatada uniformizata cu blocul. Avem de suferit atat in calitatea termica a locuintei (podele reci, igrasie) cat si in costurile de incalzire care sunt cu 30% mai mari decat ale vecinilor de la etajele superioare. La rugamintea noastra proprietarul a izolat tavanul spatiului comercial si am castigat 1 grad sau 2 ce a determinat disparitia condesului si igrasiei dar atat. Avem promisiuni din partea proprietarului de 4 ani de zile ca va vinde acel spatiu dar pana atunci suferim din aceasta cauza. De la asociatia de proprietari ni se spune ca proprietarul a fost rugat sa branseze spatiul comercial la reteaua de termoficare dar a spus ca nu face nimic pana in momentul in care il va vinde. Va rog frumos sa-mi indicati la ce autoritati pot apela in aceasta privinta pentru ca asteptam un copil si nu il vom putea intretine armonios im aceste conditii. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: George.daraban , utilizator 06:34, 29 Ianuarie 2019
Atat timp cat spatiul in discutoie este detinut de ctre proprietar eventuale pretentii le puteti solutiona strict cu acesta
Asociatia de proprietari nu are obligatia sa se implice in solutionarea de astfel de spete intre proprietari
Initial notificati oficial proprietarul cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare , neadeucerea de prejudicii tertilor-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta unde puteti solicita inclusiv daune
O discutie relativ similara era vis-a-vis de repartitoare, pe care unii le tineau inchise permanent pentru a face economie sau erau apartamente nelocuite.
Stiu ca era la un moment luata in calcul o reglementare prin care astea nu se mai puteau inchide de tot, pentru a sigura o temperatura de minim 18 grade.
La dvs, fiind un spatiu comercial, e mai problematic. Avand in vedere in ce tara traim, probabil ca nu aveti prea multe de facut, decat sa asteptati sa vanda respectivul si cine cumpara sa faca si ceva acolo.
Doar ca dupa aceea sa nu fiti deranjat de activitati, zgomote etc.
In contractul de vanzare cumparare, care era unul standard, prestabilit, fara mentiuni suplimentare, era precizat la domeniul de activitate "orice forma de activitate publica". Am solicitat atunci modificarea contractului cu mentiunea " exceptand baruri, cafenele, cazinouri care ar putea periclita linistea locatarilor". Problema cu judecata este ca proprietarul este si dezvoltatorul blocului de locuinte, o persoana influenta, administratorul blocului este ( sau a fost, am pierdut sirul mondenitatilor) angajatul firmei dezvoltatorului. Iar la o judecata probabil as sta prin tribunal multa vreme. In linii mari am inteles raspunsul dumneavoastra, va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare de la termoficare catalinoctavian catalinoctavian Buna ziua, Locuiesc la etajul 1 intr-un bloc (racordat la reteaua de termoficare)care are la parter magazine private. In urma inchiderii unui magazin ... (vezi toată discuția)
Neincalzire spatiu de sub apartament adimutu77 adimutu77 Locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar sub apartamentul meu este un spatiu comercial care nu a mai fost folosit de foarte mult timp si care pe timp de iarna nu ... (vezi toată discuția)
Temperatura mediului ambiental intr-un spatiu comercial in bloc maxx_bgd maxx_bgd Salutare tuturor, in caz ca nu am postat unde trebuie, rog ca acest topic sa fie mutat in categoria corespunzatoare. Parintii mei se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)