avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu comun

Buna ziua

In blocul unde locuiesc exista 3 scari unite.si 2 etaje fiecare.
Primele 2 sunt in linie drepta iar cea de-a 3 scara este unita de cea de-a 2 dar nu sunt in linie ci la drepta .intre blocuri
A rezultat ceva de genul L cu unchiul dintre laturi mai mare de 90 grade .

Constructorul a alocat spatiul celor cu apartamente vecine de la SC 2 prin si a prelungit balconul si in dreptul spatiului respectic.(deci o noua camera in triunghi cu deschiderea mare spre balcon. si acces numai prin balcon.

La etajul 1 proprietarul respectiv a lasat spatiul asa ca o terasa in interior.
La etajul 2 proprietarul a adaugat un geam termopan cu usa exact ca toate celelate geamuri si usi de la balcoane deci a pastrat stilul blocului.
La parter unde sunt numai spatii comerciale dezvoltatorul a pus la randul sau o usa si l-a facut spatiu comercial identic cu celelate geamuri si usi de balcon.

Este corect daca am trecut in caculul pentru cota indiviza spatiul de la apartamentul 1 si 2 desi nu este trecut in schita apartamentului ca suprafata??


Spatiul comercial l-am trecut clar intrucat avea baie si calorifer.
Am descoperiut ca spatiul de la parter era conectat la curentul de la Casa scarii.
Acest lucru m-a facut sa cred ca spatiul a fost trecut initial la spatii comune altfel enel nu ar fi conectat acel spatiu.
Datorita interesului pentru spatiul respectiv dezvoltatorul dupa ce a avut inchiriat spatiul respectiv cind m-am prins ca acel spatiu al trebui sa fie al asociatie a facut cumva si a vandut spatiul respectiv.
Ce mai pot face in aceste conditii?
Pana de curand toate utilitatile erau pe numele dezvoltatorului(persoana fizica).
Acum ca am reusit sa trecem si utilitatile pe numele nostru sa il deconectez?(noul chirias sau proprietar a pus un bypass(contoar electric fara contract ) ca sa stim ecact cat consuma el.)
Mai avem vreo sansa la acel spatiu?

Dezvoltatorul sustine ca a vandut spatiul.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
w_v_w_v, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:29, 1 Decembrie 2010
Nu este corect daca ati trecut in caculul pentru cota indiviza spatiile de la apartamentul 1 si 2 dacanu sunt trecute in schita apartamentului ca suprafata.
Privind spatiul de la parter il puteti deconecta sa-si puna contor separat pe firma sa plateasca cum este normal si legal.
Verificati daca a obtinut toate aprobarile pentru desfasurarea activitatii.
Asta sa nu aveti surpriza de a avea un incendiu la parter datorita suprasolicitarii retelei electrice si sa trageti ponoasele.

De ce nu e corect?
Cel care a inchis spatiul si-a facut spalatorie ca este obisnuit ca in AMERICA si a pus si calorifer si singur a spus ca la el trebuie trecut si spatiul respectiv.
Dar la cel care il are deschis de ce nu ar fi corect???

Mentionam ca este vorba de un spatiu de aproximativ 10 m2.
Cum sa il verific eu daca are el toate aprobarile?Ce drept am eu sa il verific la aprobari?
Asa ar trebui sa verific si celelate spatii comerciale?O farmacie, 2 banci si un Market.

Multumesc

Prin modificarile facute, inteleg faptul ca acei proprietari si-au marit suprafata utila a apartamentelor, asa ca este corect sa contribuie la cheltuieli conform noii suprafete rezultate. Si noi am trecut suprafete utile in lista de plata mai mari la cei care si-au desfiintat peretele dintre sufragerie si balcon si-au marit astfel sufrageria.
De asemenea, in unele cazuri am trecut pe lista de plata pe langa suprafata apartamentului (asa cum a fost din constructie) si suprafata bpxei inchiriata sau a uscatorului (lipite de apartament).
Sigur ca legal ar fi ca toate aceste modificari de inchidere a balcoanelor cu marirea suprafetelor utile si desfiintarea unor pereti sa se faca pe baza de proiect si aprobari. Unii au facut-o, altii nu, dar la plata i-am pus pe toti si nu avem probleme.
Daca cel care consuma energie electrica din instalatia comuna, plateste asociatiei ceea ce consuma, lasati-l asa si incasati banii deocamdata si discutati cu el sa-si faca, pe viitor, instalatie separat si contract cu furnizorul.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza in cazul apartamentelor de tip duplex cu terasa Vaaleriu Vaaleriu Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg daca, in cazul unui apartament de tip duplex cu terasa, cota indiviza ar trebui sa ia in calcul si suprafata ... (vezi toată discuția)
Recalculare cota - parte indiviza de proprietate perjaecaterina perjaecaterina Buna seara . Ma confrunt cu o situatie ce doresc sa o supun atentiei dvs.pentru un raspuns competent. Conform contractului de vanzare-cumparare apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)