avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neincalzire spatiu de sub apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neincalzire spatiu de sub apartament

Locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar sub apartamentul meu este un spatiu comercial care nu a mai fost folosit de foarte mult timp si care pe timp de iarna nu are nicio sursa de incalzire. In casa am in permanenta pardoseala foarte rece iar iarna trecuta scurgerea de la baie si chiuveta mi-a inghetat, eu lipsind o saptamana de acasa, din cauza temperaturii foarte scazute din spatiul respectiv. Ce pasi pot face si cui ma pot adresa pentru a-mi rezolva aceasta problema care nu imi da pace? Mentionez ca nu stiu al cui este acel spatiu comercial, am inteles ca este al fostului Alcom din Galati, dar nimeni nu imi poate spune cu certitudine proprietarul de drept al spatiului. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2016
adimutu77, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:25, 31 Decembrie 2016
Chiar daca proprietarul spatiului de sub apartamentul dvs. ar fi avut sursa de incalzire, fie ca este spatiu comercial sau apartament, nu exista niciun temei legal prin care sa fie obligat sa mentina o anumita temperatura.
De exemplu, cei de la ultimul etaj sau parter sunt intr-o situatie similara, primii au deasupra doar cerul, ceilalti, subsolul.
adimutu77 a scris:


iarna trecuta scurgerea de la baie si chiuveta mi-a inghetat, eu lipsind o saptamana de acasa, din cauza temperaturii foarte scazute din spatiul respectiv.


Din expunerea dv nu rezulta concret datorita temeperaturii foarte scazute din spatiul respectiv dv ati lipsit de acasa o saptamana,sau datorita temperaturii scazute din spatiul respectiv scurgerea de la baie si chiuveta au inghetat ?
Dv nu aveti apartamentul incalzit ?
Contactati personal serviciul specializat din primaria locala care se ocupa de alocarea spatiilor comerciale care poate sa va furnizeze relatii despre statutul acestuia
In situatia expusa cand spatiul de dedesubtul apartamentului dv este neutilizat,primordial este sa desfasurati demersuri pentru a va asigura minimum de temperatura in apartament
Daca primaria nu gaseste agent economic interesat in preluarea si utilizarea spatiului,analizati varianta pentru protectia termica a apartamentului ,eventual subliniati angajatilor primariei acest aspect care genereaza disconfort si prejudicii in proprietatea dv
Din cauza temperaturii scazute si a faptului ca am lipsit o saptamana, baia si chiuveta nu au mai fost folosite iar apa ramasa pe scurgere a inghetat.
cel de la ultimul etaj nu are cerul deasupra, ci un tavan izolat si un nr sporit de elementi la calorifer si daca are si repartitoare are o reducere substantiala
cel de la parter are subsolul care este destul de cald (chiar mai cald decat o camera cu caldura oprita)
cel ce are deasupra si sub el apartament neincalzit va trebui sa cedeze caldura de la el celorlalte 2 apartamente
@cyan

Nu zau?
Ati auzit de Cerinţa fundamentală de calitate 3. Igiena, sănătatea ocupanţilor sau a vecinilor , din Regulamentul UE nr. 305/2011 în domeniul construcțiilor, Anexa 1?
Cladirile colective au fost proiectate cu schimburi de caldura intre spatii, astfel ca neincalzirea afecteaza si vecinii, incalca proiectul initial.

De Standardul EN 12831/2004 Sisteme de încălzire a clădirilor. Metoda de determinare a necesarului de căldură de calcul și EN ISO 7730:2006 Ambianţe termice moderate. Determinarea analitică şi interpretarea confortului termic prin calculul indicilor PMV şi PPD şi specificarea criteriilor de confort termic local, preluate si de Romania.?
Plus Standrdul 1907 privind necesarul de caldura si temperaturile interioare, art. 17, al. 7 din Ordinul 119/2014 privind Normele de igienă şi sănătate publică.

Alte discuții în legătură

Spatii comune de incalzire BogdanP BogdanP Buna ziua, Firma care administreaza cateva blocuri din zona unde stau, a calculat pentru cheltuielile comune tevile care trec prin subsolul blocului si care ... (vezi toată discuția)
Apartament afectat termic din cauza izolatie spatiu comun Alina_terasa Alina_terasa Buna ziua, Apartamentul este situat la etajul 1, sub el fiind intrare exterioara bloc, holul blocului fara sursa de incalzire si un spatiu ... (vezi toată discuția)
Evitarea platii caldurii in regim pausal cu zero persoane in apartament Claudia102014 Claudia102014 Buna ziua. Se poate sa ma ajutati, va rog frumos, cu un raspuns la urmatoarea situatie? Detin un apartament in care nu mai locuieste nimeni. Am declarat ... (vezi toată discuția)