avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Evitarea platii caldurii in regim pausal cu zero ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Evitarea platii caldurii in regim pausal cu zero persoane in apartament

Buna ziua.

Se poate sa ma ajutati, va rog frumos, cu un raspuns la urmatoarea situatie?

Detin un apartament in care nu mai locuieste nimeni. Am declarat "zero" persoane la intretinere. Caldura este in regim pausal. Exista vreo modalitate legala prin care sa nu mai fiu nevoita sa platesc caldura pt aceasta toamna-iarna?
Am aflat de legea obligativitatii montarii de repartitoare pana in anul 2017, insa as dori sa aflu ce pot face pt iarna 2014-2015.

Va multumesc anticipat.
Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: gloriajilava , utilizator 17:15, 8 Octombrie 2014
Daca nu veti incalzi apartamentul la iarna vor ingheta tevile.
Daca insa nu vor ingheta inseamna ca apartamentul Dvs. se incalzeste singur .

Revenind la intrebarea Dvs. legal este posibil, moral insa va veti prejudicia vecinii in mod direct .
Teoretic ,exista mai multe variante ,cu avantajele si dezvantajele lor
Daca la nivelul imobilului de locuit in comun se practica consum pausal,eventual comitetul executiv poate analiza cererea dv de inchidere si sigilare provizorie robineti individuali
Total in dezacord cu ausfahrt:
1. - nu ingheata nici tevile de pe casa scarii darmite din apartament.
2. - prin montarea repartitoarelor tocmai acest aspect a fost luat in considerare: platesc ce consum! In consecinta, pe banii mei nu trebuie sa incalzesc vecinii. Platesc partea comuna si atat. Repartitoarele pot fi inchise tot sezonul. Pe proprietatea mea eu sunt stapan.

De acord cu ynocentta. Daca cei din conducere sunt intelegatori, vi le pot sigila.
Ati putea sa faceti intr-adevar o cerere de montare a repartitoarelor, desi este foarte tarziu pentru sezonul acesta si pentru o astfel de hotarare e nevoie si de acordul a 80% dintre proprietari. Iar pretul unui repartitor este peste 125 lei.
@freelis - cenzura are rostul ei dar sa nu abuzam.
Stiti cum este sa ai un apartament vecin neincalzit ? Va spun eu 2-3 grade in minus in casa si ceva procente in plus la factura.
Am incercat doar sa explic principii de baza ale termodinamicii ...
De acord cu @ausfahrt

Sa fim seriosi, daca dvs aveati acest apartament singur, fara niciun vecin (jos, sus, la stanga, la dreapta) pe timpul iernii aveati aproape temperatura de afara, daca este neincalzit. Cand va aflati intr-un condominiu, chiar daca inchideti toate calorifele si izolati perfect toate tevile de caldura, temperatura in apartamentul dvs nu va fi aproape de cea de afara ci mult mai mare, datorita incalzirii celorlalte apartamente vecine dvs. Deci este falsa afirmatia ca daca inchideti caloriferele sa nu vi se puna la plata nimic pentru caldura. Aceeasi problema este si cea legata de introducerea repartitoarelor de caldura. Dvs le inchideti si doriti sa nu platiti dar vecinii dvs vor plati mai mult caldura in apartamentelor lor. Dupa parerea mea, introducerea acestor repartitoare (cu respectarea unei directive a UE in acest sens - uitam sa spunem ca ei au rezolvat problema izolarii termice chiar si intre apartamente - pardoseli/tavane duble, pereti izolati, etc, si nimeni nu inchide definitiv robinetii ci ii lasa la poziti mai mici fata de altii), este facuta la presiunea unora care chiar doresc sa faca o afacere - MAREEE - de pe urma acestei dierctive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere apartament dobro dobro Buna ziua,detin un apartament care este nelocuit.Pana iarna aceasta am platit caldura conform cititoarelor de caldura adic doar caldura aferenta tevilor ... (vezi toată discuția)
Caldura bloc florian_m florian_m Buna ziua, Am rugamintea sa-mi precizati ce variante de solutionare exista pentru problema pe care o expun in continuare: - locuiesc la etajul 8 ... (vezi toată discuția)
Repartitoare romella romella Vreau sa stiu daca pot monta repatitoare pe caloriferele din apartamentul nostru in cazul in care nimeni dintre vecini nu vrea sa auda de ... (vezi toată discuția)