Va multumesc pt rabdare, si pt ca ati scos un "orb" la lumina...e adevarat in contract la modalitatile de plata scrie ca suma de 60.000 lei se achita in numerar de catre soacra iar restul fiind cei 9000 pe care i am dat ei sa si i transfere in cont ca cica asa ar fi zis notara ..ca trebuie sa aduc dovada provenientei banilor, cica e o lege f clara cand cumperi ceva, iar noi cu ceva timp inainte jam dat doar ca in contract spune ca restul banilor sunt achitati tot de catre soacra din contul pesonal....Doamneee ce fraieri am fost :))))..
Si mai scrie ca proprietarul cu titlu oneros ii constituie soacrei dreptul de uz fruct in valoare de 12.567lei
As fi vrut, insa duduia de la agentie cea care a ajutat o pe soacra sa vanda vechiul apartamentul era si ea prezenta ca doar ea ii gasise garsoniera, ele vorbeau la telefon frecvent, mie imi ziceau sa le permit un mom de intimitate...mna...era prietena f buna si cu notara, in ziua respectiva cand ne am adunat sa semnam actele, eram singura impotriva tuturor, sotul fiind plecat,... Am contestat cateva aspecte ale contractului si mi au sarit in cap toate trei, doar vanzatorul ma compatimea din priviri...eu nu stiam ca voi fi pusa in fata faptului implinit, si am cerut 5 minute sa ies sa mi sun sotul spunandu i ca reguz sa semnez asa ceva, iar el mi a zis ca e ok, daca tot am ajuns la mom respectiv sa fac asa ca rezolvam noi dupa...in fine....Eu am apelat la acest forum in speranta ca o persoana abilitata,profesionista si cu frica de Dumnezeu imi va spune franc in ce situatie ma aflu din pct de vedere juridic si legal, insa se pare ca aici se judeca alte aspecte extrase din context, am preferat sa dau detalii tocmai pt a scapa de "analize pe text" nefondate....inca o data rog audienta, sa faca abstracție de greselile de exprimare si de contextul in sine, si sa mi raspunda just la ceea ce intreb, ca din ce am primit inca de la inceput mi s a parut ca mi sunt aspru judecate exprimarea,contextul si sumele... si nu mi s a zis in ce situatie ne aflam....erau 2 intrebari simple....nu am cerut calcule matematice desi fara voia mea am primit mai sus o formula :))))
Nu locuim acolo, sotul e in strainatate si eu cu fata locuiesc la mama mea, problema este ca noi pt locatia respectiva am imprumutat din strainatate, intrucat sotul avea cam 6 luni acolo, suma de 9000 euro, bani ce i am dat mamei sa si i transfere in cont, ca sa poata plati noua proprietate, ca notara ne a zis ca asa este mai bn ca sa se poata face dovada banilor, mie nh mi a placut treaba asta, insa sotul la telefon mi a zis sa semnez asa pt ca e mama si mna nu ne ar trage pe sfoara desi ne mintise cu putin timp in urma...am semnat contractul mai mult cu ochii in lacrimi, si ne am apucat de renovat si am ajuns la suma de 5000euro cu renovatul, insa tot imi statea pe suflet acel contract, ca acolo nu scrie nicaieri ca si noi am participat financiar, ci ca totul se achita de catre soacra, ... acu intrebam si noi in stanga si in dreapta ce înseamnă sa cumperi o proprietate cu banii altuia, si in ce conditii potj fi neindreptatit sau indreptatit, daca peste ani se intampla ceva cu sotul eu si copilul putem fi desfiintati de catre soacra?!, daca moare soacra putem fi desfiintati de catre frate?!...singurul lucru cert este ca noi facem un sacrificiu enorm castam departe unul de altul, si ca suntem platitori de rate,.. macar sa stiu ce ma asteapta pe viitor...va multumesc
Eu si sotul avem o fetita, iar el zice...bai daca se intampla ceva cu mine, ca nu se stie viata omului, mama te poate inlatura pe tine si pe fata?!!!..cu alte cuvinte daca in perioada asta unul din soti decedeaza avand in vedere ca eu si el am cumpatat nuda proprietate cu "banii soacrei", ca asa se mentioneaza in contract, si dansa este uzofructuara ne poate inlatura legal pe mine si copil, atata timp cat fiul ei nu mai este....
Cred ca nu m am facut inteleasa, apartamentul respectiv unde au crescut cei doi copii singuri, pt ca soacra era plecata in alta parte a fost intretinut in totalitate de sotul meu fiind fratele cel mare, doar sarpanta si acoperisul au costat 4000 de euro, ba mai mult de atat soaca a devenit proprietar dupa divortul de primul sot pt cei doi minori pe cate ii avea in "crestere" si custodie... mi s ar fi parut normal si corect sa tina cont de efortul sotului meu pe toata perioada adolescentei , cand muncea cu carca si facea exterioare pt a intretine un frate mai mic care nu a facut altceva decat sa injunghie pe la spate impreuna cu ea...cu toate ca dumneaei zicea ca nu va face diferente ne a mintit.... nu am Beneficiat de nimic in plus...diferenta o face ca noi i am dat drept de uz fruct si mi s ar fi parut normal ca cei 10.000 sa fie clar stipulati in contract ca sunt ai nostri iar restul ai ei... ca sa nu mai vb de investitiile facute ulterior din banii nostri....in timp ce fratele mai mic a luat suma de bani bine mersi si a folosit o in scop personal fara a avea macar vreo minima obligatie fata de mama lui ( decar promisiuni verbale)
Si ca sa lamuresc di partea cu mila dste ca la monentul descoperirii transferului ea a zis ca ne ds si noua 10.000 si v a merge la azil in cazul in care actualul concubin o v a scoate afara din casa....si am zis nu....luam o casuta cat de mica pt lin9stea ei sufleteasca si am participat si noi cu 9000 euro la cumpararea si imbunatatirea noii locuinte Doar ca nu scrie nicaieri lucrul acesta...si nu as vrea sa ma trezesc peste ani ca fratele vine sa mai beneficieze o data de munca noastra si bineinteles a soacrei
Buna ziua. In vara am cumparat o garsoniera care se intituleaza ca mai sus... Problema este urmatoarea. Soacra mea, mama sotului, dupa vanzarea unui apartament a transferat fara stirea noastra 10.000 euro fratelui sotului, ulterior noi am aflat si i am reprosat ca face diferente.Ca sa ne impace a zis ca ne da si noua tot 10.000 euro...insa Ea mai avea in cont cu suma de 14.000 euro din totalul vanzarii vechiului apartamentului... si pt ca ea locuieste la un domn de mai bn de 20 de ani fara sa fie casatorita cu acesta, noua ni s a facut mila si nu am vrut sa luam suma ci sa cumparam o proprietate unde ea sa aiba siguranta zilei de maine...zis si facut...Am fost cu ea la notar, si am cumparat de la o prsoana o garsoniera in valoare de 19.000, notara a intocmit contractul insa fiind prietena cu soacra parea usor partinitoare si ne a safatuit sa transferam banii in contul soacrei ca sa se poata face dovada banilor in timpul cumparatii...tot in ziua respectiva i am dat restul de bani soacrei care i a tranferat in cont....cu alte cuvinte....noi am cumparat nuda proprietate cu banii soacrei....intrebarile sunt urmatoarele: Ce calitate avem noi in acest contract ca mie imi suna a donatie mascata, si ce sanse sunt sa fie atacat de catre frate dupa moartea uzofructuarei ( poate cere revendicarea sau mostenire?) Sau chiar de aceasta in timpul vietii ?!. Si ce se intampla cu bunul daca noi doi vrem sa divortam ....