avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate c.carla

Activitate c.carla

Răspuns la discuția majorare chirie
da, e vb de contractul standard de la AF
la unul dintre puncte scrie ...sa-l foloseasca pentru : ativitate firma( birouri)
firma s-a mutat cu sediul pe ilfov
se schimba cu ceva situatia? oricum chiria e mult prea mica fata de pretul pietii...
Răspuns la discuția majorare chirie
acum da
mea culpa
totusi am citit prin ziare ca noua lege a chiriilor vizeaza si acest lucru: ca proprietarii sa nu mai poata mari chiriile peste noapte
ma gandesc ca am marit confortul...am pus termopane, majorarea chiriei se impune
Răspuns la discuția majorare chirie
eu doar am citit OUG 40/1999 care zice asa:

Art. 35. - (1) În cazul contractelor de închiriere încheiate pentru o perioadă mai mare de un an, proprietarul poate cere majorarea chiriei, în afară de cazul în care părţile, prin contract, s-au înţeles să nu majoreze chiria.
(2) Cererea de majorare a chiriei trebuie adresată în scris chiriaşului şi trebuie motivată de efectuarea unor lucrări de reparaţii sau de consolidări ale locuinţei sau clădirii ori de creşterea venitului mediu net lunar pe membru de familie al chiriaşului peste nivelul salariului mediu net lunar pe economie.
(3) Notificarea cererii de majorare a chiriei se va face de către proprietar cu respectarea procedurilor prevăzute la art. 10 alin. (1).
(4) Acordul scris şi semnat de chiriaş şi de proprietar pentru majorarea chiriei se va înregistra la organul fiscal teritorial ca parte integrantă a contractului de închiriere.
(5) În cazul în care chiriaşul nu îşi dă acordul scris la cererea de majorare a chiriei în termen de 60 de zile de la data notificării cererii de majorare, proprietarul poate intenta acţiune în justiţie pentru majorarea chiriei. Este interzisă rezilierea contractului de închiriere sau evacuarea chiriaşului pe motiv că acesta nu este de acord cu majorarea chiriei.
(6) Dacă chiriaşul a fost obligat prin hotărâre judecătorească definitivă să plătească o chirie majorată, proprietarul poate cere rezilierea contractului de închiriere şi evacuarea chiriaşului, atunci când chiriaşul, cu rea-credinţă, nu a achitat chiria cel puţin 3 luni consecutive, începând cu luna următoare rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.
Răspuns la discuția majorare chirie
pai eu zic ca e invers
daca in contract se stipula ca nu se poate majora chiria n-o puteam majora
in caz contrar ce ma impiedica?
Discuție majorare chirie
am un contract de inchiriere intre mine pers fizica si o societate comerciala
in contract nu se scrie nimic despre posibilitatea de modificare a chiriei
pot cere o majorare a chiriei inainte de a se incheia termenul din contract?
motivarea ar fi ca am facut inbunatatiri