avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate Alina_za

Activitate Alina_za

Răspuns la discuția incredintarea copilului
multumesc pentru informatii
romascanu a scris:

Daca filiatia copilului din afara casatoriei este stabilita fata de ambii parinti, incredintarea lui se hotaraste potrivit acelorasi dispozitii care se aplica si in cazul parintilor divortati.

si cum exact se hotaraste acest lucru? prin hotarare judecatoreasca adica e nevoie de un proces sau de ex. putem merge la un avocat unde tatal sa semneze un act prin care imi incredinteaza copilul?
avocat.bula a scris:

asta, #-o - nu mi se pare relevanta
asta :)) - cu atat mai mult, caci intalnim coincidente la tot pasul
cat despre :O - c'est la vie, fiecare face cum crede k e mai bine, nu?

Doamna Romascanu - multumesc pt. raspuns
am si eu o intrebare:
acum copilul este pe numele meu , dar in momentul in care tatal fetitei mele o va recunoaste, exista o posibilitate ca, copilul sa-mi fie incredintat mie, si de ex. sa pot calatori cu el in strainatate fara sa mai cer acceptul tatalui copilului? sau acest procedeu este doar pt. cuplurile care au divortat?
Doamna Romascanu - mutumesc mult
Doamna GabrielaA si Doamna Andreea Lisievici - va multumesc mult pt. raspunsuri

Domnul Claudiu Lascoschi - multumesc pt. sfaturi, in general sunt destul de optimista, dar in Bucurestiul asta cu atatia soferi nebuni, nu stii niciodata care apare de dupa colt si te calca "din greseala"...

ceea ce ati spus vis-a-vis de atasamentul copilului - chiar nu ma asteptam sa se tina cont de asta, in cazul nostru bunicii vin mai rar in schimb ii vizitam noi cat de des putem...

si as mai avea o intrebare: fetita mea are 1 an si 9 luni, daca ca eu si tatal ei ne-am pune de acord sa o recunoasca, trebuie sa facem neaparat si testul de paternitate? sau din moment ce suntem (mai ales el) siguri ca este copilul lui - am putea merge direct la primarie cu actele necesare, fara acest test?

inca o data, va multumesc mult pentru promptitudine, m-ati linistit, cu siguranta voi dormi mai bine la noapte

o seara placuta in continaure
sa inteleg k niste oameni, nu prea sanatosi la minte (dupa parerea mea) pot a junge la concluzia k, copilului ii este mai bine in orfelinat decat cu bunici?:-/
Buna ziua

Relatez si eu pe scurt poveste mea: acum 3 ani l-am cunoscut pe tatal fetitei mele, dupa ce am stat impreuna cam 6 luni eu am ramas gravida. El nu a vrut copilul sub nici o forma, dar eu abia asteptam sa am unul, asa ca ne-am despartit. Cand eram in luna a 7-a de sarcina, ne-am intalnit din greseala si de atunci am ramas impreuna. Cand s-a nascut fetita eu nu am fost de acord ca el sa o recunoasca (si sincer vorbind nici el nu-si doarea cu ardoare acest lucru), asa k fetita este doar pe numele meu.
Acum o luna mi-a murit un prieten, ceea ce m-a pus pe ganduri. Sa zicem ca maine, Doamne fereste, ma accidenteaza careva sau doctorii imi depisteaza nu stiu ce boala incurabila, ideea e ca, in caz ca eu mor, cui ii revine copilui avand in vedere k totusi nu este recunoscut legal de tatal sau...
As vrea sa mai mentionez ca, parintii mei nu sunt ceateni ai Romaniei, desi eu, fetita mea si tatal ei – suntem...
Exista vre-o posibilitate sa intocmez un fel de testament sau un act, cum ca, daca patesc ceva as dori sa-mi incredintez copilul parintilor mei? Si daca exista o clauza prin care tatal copilului poate contesta la tribunal decizia mea?
Imi este tare frica, ca daca fetita mea va ramane fara mine, va fi vazuta ca un orfan si trimisa la institutii care se ocupa de copii fara parinti...

Multumesc pt. ajutor