Relatez si eu pe scurt poveste mea: acum 3 ani l-am cunoscut pe tatal fetitei mele, dupa ce am stat impreuna cam 6 luni eu am ramas gravida. El nu a vrut copilul sub nici o forma, dar eu abia asteptam sa am unul, asa ca ne-am despartit. Cand eram in luna a 7-a de sarcina, ne-am intalnit din greseala si de atunci am ramas impreuna. Cand s-a nascut fetita eu nu am fost de acord ca el sa o recunoasca (si sincer vorbind nici el nu-si doarea cu ardoare acest lucru), asa k fetita este doar pe numele meu.
Acum o luna mi-a murit un prieten, ceea ce m-a pus pe ganduri. Sa zicem ca maine, Doamne fereste, ma accidenteaza careva sau doctorii imi depisteaza nu stiu ce boala incurabila, ideea e ca, in caz ca eu mor, cui ii revine copilui avand in vedere k totusi nu este recunoscut legal de tatal sau...
As vrea sa mai mentionez ca, parintii mei nu sunt ceateni ai Romaniei, desi eu, fetita mea si tatal ei – suntem...
Exista vre-o posibilitate sa intocmez un fel de testament sau un act, cum ca, daca patesc ceva as dori sa-mi incredintez copilul parintilor mei? Si daca exista o clauza prin care tatal copilului poate contesta la tribunal decizia mea?
Imi este tare frica, ca daca fetita mea va ramane fara mine, va fi vazuta ca un orfan si trimisa la institutii care se ocupa de copii fara parinti...
din pacate ai dreptate, tu prin testament nu poti dispune de viata copilului, sunt legi si institutii care in functie de interesul copilului....care este suprem il vor incredinta cuiva....poti testa acest lucru nu este interzis...dar tot se vor urma caile legale pt a stabili daca este in interesul copilului sau nu...
sa inteleg k niste oameni, nu prea sanatosi la minte (dupa parerea mea) pot a junge la concluzia k, copilului ii este mai bine in orfelinat decat cu bunici?:-/
Dar daca traiti 100 de ani ce va faceti!
#-o
Copilul va fi incredintat la tata sau la bunicii materni si nu va merge la orfelinat.
Puteti scrie in testament ca doriti ca acest copil sa ramana in grija bunicilor materni dar nu va avea mare relevanta.
Ar fi bine sa se cunoasca mai bine bunicii cu copilul pt ca altfel, in cazul in care tatal emite pretentii poate avea prima sansa.
De regula atasamentul copilului pentru una dintre persoane poate juca un rol vital intr-un proces ulterior.
Si incercati sa fiti mai optimista ca nu se moare asa, cu una cu doua.
Nu. Cata vreme copilul are rude si acestea sunt de acord cu inredintarea lui, niciodata copilul nu va fi plasat.
Alte discuții în legătură
Tata jamaican
simo77
ma numesc Simona ciobanu am o fetita de 3 luni care este inregistrata pe numele meu tatal fiind in jamaica in acest timp.acum el vrea ca fetita sa fie pe ... (vezi toată discuția)