avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul poate fi incredintat bunicilor?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul poate fi incredintat bunicilor?!

Un copil a fost lasat de mama in grija bunicilor. Deoarece aceasta a plecat in strainatate si nu l-a mai cautat, bunicii doresc sa fie reprezentanţii legali ai copilului. Acestia au cazier si se pare ca nu le poate fi incredintat spre crestere si educare conform legii 272/2004( adica pt. copil sa fie instituită măsura de protecţie speciala a plasamentuilui familial).
Intrebarea este urnătoarea: pot sa solicite direct instantei ( nu prin protectia copilului) sa le fie incredintat, conform Codului familiei?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:29, 15 Decembrie 2008
Dar cu tatal ce s-a intamplat ?

Pot formula o cerere la instanta iar faptul ca au cazier nu imi pare a constitui un impediment major in vederea incredintarii minorului.
Este necesar sa lamuriti clar in fata instantei care este situatia cu mama si cu tatal minorului.
Ar fi recomandabil sa consultati un avocat care sa va redacteze actiunea in cazul in care nu va permiteti sa achitati si reprezentarea in instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Singura solutie in speta este o cerere de incredintare a minorului facuta de bunicii materni ai acestuia la Judecatorie. Cererea va fi facuta in contradictoriu cu parintii minorului, respectiv cu mama acestuia care va fi citata prin publicitate daca se face dovada ca aceasta a parasit tara la o adresa necunoscuta, si cu tatal minorului care va fi citat pentru a-si spune punctul de vedere. Vor fi administrate probe in ceea ce priveste ingrijirea minorului de catre bunici, lipsa legaturilor personale ale parintilor cu acesta, lipsa oricarui suport al acestora fata de minor si atasamentul minorului fata de bunicii materni, probe care vor conduce la admiterea actiunii. Nu are nicio importanta in aceasta actiune ca bunicii materni au cazier. Nu-i va intreba nimeni despre aceasta si nici nu este un impediment in admiterea cererii de incredintare a minorului spre crestere si educare. Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Acon Insolvency Group SPRL Acon Insolvency Group SPRL buna ziua, ce se poate face in cazul de incredintare minor atata timp cat tatal si mama nu sunt casatoriti, tatal este inchis in germania iar mama este in ... (vezi toată discuția)
Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)