avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua,
ce se poate face in cazul de incredintare minor atata timp cat tatal si mama nu sunt casatoriti, tatal este inchis in germania iar mama este in romania.tin ca precizez ca, minorul are 1 an, locuieste cu mama in romania iar el poarta numele ambilor parinti.
Intrebarea este: Ce poate face tatal in situatia in care in cinci luni iese si vrea el custodia copilului?Multumesc anticipat si imi cer scuze pentru exprimare.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:24, 14 Februarie 2010
Se poate face cerere de chemare in judecata pentru incredintare minor.Cu ajutorul Autoritatii tutelare, cu dovada ca are conditii bune de crestere si ingrijire, cu dovada ca tatal este condamnat in strainatate, data fiind si varsta copilului, i se va incredinta mamei.
Tatal poate veni si el cu o cerere dar trebuie sa aduca multe dovezi ca sa modifice hotararea instantei anterioare.
O cerere de incredintare a minorului.Insa daca mama va aduce probe care sa demonstreze faptul ca are conditii bune de crestere si ingrijire a copilului,ca tatal a fost condamnat in Germania,dar avand in vedere mai ales varsta copilului,mama are toate sansele de a-i fi incredintat minorul.
Este posibil insa ca si tatal sa vina cu o astfel de cerere,dar avand in vedere condamnarea sa...va avea nevoie de dovezi solide.
Dar rudele, bunica minorului din partea tatalui, se poate opune intr-un fel si poate cere dansa incredintarea? sau daca tatal, dupa ce-si ispaseste pedeapsa si are asigurat un loc bun de munca, are o proprietate numele dansului, un venit decent si isi creeaza o situatie buna din pct de vedere material, un camin pentru cresterea si educarea copilui, poate cere incredintare?
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Acon Insolvency Group SPRL, Practician in insolventa
Desi eu cred,ca tatal la liberare ar mai trebui sa stea cateva luni pentru a- se integra in societate si a-si gasi un loc de munca pentru a putea oferi copilului conditii de crestere si educare,cel putin din punct de vedere material,el poate formula la punerea in libertate actiune de incredintare a minorului si obligarea mamei la plata unei pensii de intretinere.
Conditia este sa poata dovedi cu acte,interogatoriu,martori ,ancheta sociala ca ofera confirii mai bune de crestere si educare decat mama copilului.
Totusi am dubii,avnd in vedere ca mama poate face dovada detentiei tatalui si ar putea obiecta cel putin din punct de vedere moral la actiunea tatalui copilului.
Daca aceste obiectiuni ale mamei sunt sustinute si de probatorii concludente,sunt slabe sperante ca tatal sa obtina custodia.
am vb cu tatal si parintii dansului si probabil dupa ce va indeplini toate conditiile (loc de munca , reintegrare, un camin pentru copil etc.. ) atunci va cere reincuviintarea copilului.
Important este ca se poate face acest lucru dupa ce va iesi.
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Tatal inchis marafx marafx Sunt separata de tatal copiului de 5 ani. Copil inizial a locuit pentru un an cu bunici materni dupa care, eu lucrand intro mare companie italiana deci in ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme popescuelena77 popescuelena77 Sotia divorteaza de sotul ei.Impreuna au un copil de 9ani si 8 luni. Ei locuiesc impreuna la mama sotului.Apartamentul are 3 camere. Mama lucreaza in romania, ... (vezi toată discuția)
Divort,incredintare minor si partaj liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Este vorba despre o persoana care doreste sa divorteze si sa-i fie incredintat ... (vezi toată discuția)