avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minori

sunt divortata de aproximativ 3 ani si,in urma procesului,fetita ce avea 12 ani a fost,cu acordul ei,incredintata tatalui,iar baietelul,de 6 ani,mie.ulterior,la aproximativ doua luni,copilul mi-a fost adus si lasat in fata usii,iar eu,ca o ''mama eroina''ce sunt,am primit-o si,la insistentele fostului sot,am deschis proces de reincredintare minor,in urma caruia copila mi-a fost incredintata.problema este ca ea,acum in varrsta de 15 ani,vrea cu orice pret la tatal sau,iar el nu vrea sa auda!pe 19 august(seara trecuta adica)am fost atacata in mijlocul strazii de fostul sot si agresata in fata organelor de politie ce venisera in urma unui apel la 112 din partea mea!ne-am deplasat la sectie,am depus plangeri,am explicat ce se intampla cu copilul,iar eu m-au sfatuit sa semnez o cerere temporara de incredintare catre bunicii acesteia din partea tatalui,asta pt ca,asa cum v-am scris,el nu vrea copilul.am semnat-o si acum minora este langa ei.intrebarea mea este,daca eu sunt de acord sa ii fie data spre incredintare tatalui,iar acesta nu vrea,si copilul insista,ce sanse are sa ii fie reincredintata???cu multumiri....
Cel mai recent răspuns: carmen b. , utilizator 11:46, 27 August 2010
Dupa cum prezentati situatia copila este scapata din mana.Ea doreste sa-si ia lumea in cap....cereti mai degraba ajutorul unui psiholog...lasati tribunalele....cand incepe scoala vorbiti cu psihologul scolar sa o indrume.Mult succes!
reincredintarea trebuie sa indeplineasca anumite conditii, inclusiv conditii de spatiu, asigurarea unei securitati financiare, educatie, etc. instanta analizeaza si decide. pina la aceasta decizie este un drum lung. faptul ca minorul vrea ceva sau altceva este o alta problema, dar raspunderea pentru el, din toate punctele de vedere, va apartine in totalitate, o hirtie semnata la politie, intr-o anumita stare psihica si anumite conditii, nu va absolva de raspundere.
Daca tatal nu va formula o actiune de reincredintare a minorei, aceasta va ramane incredintata mamei, deci dvs. pana la 18 ani sau pentru motive temeinice aceasta poate fi incredintata bunicilor paterni, cu consimtamantul acestora si deci la solicitarea acestora, dar tot pe calea unei actiuni de reincredintare formulate de catre acestia, urmand ca instanta sa stabileasca contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a minorei, in acest ultim caz.

Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
lasati copila sa stea cu tatal daca doreste. insa pastrati-va tutela ei.
revin cu un amanunt,in seara de 20 copila mi-a fost adusa de tatal ei,desi acesta semnase o declaratie!!!copila vrea la tata,dar acesta si parintii lui nici nu vor sa auda deci e exclus ca vreunul sa depuna cerere de reincredintare sau de orice altceva!am umblat toata saptamana si la autoritatea tutelara,si la protectia copilului,si nu am reusit sa obtin decat o consiliere pentru cei mici,atat....sa-i pot rupe de el ,sa le schimb atitudinea si sa-i am langa mine nu ar fi imposibil,dar pentru asta trebuie ca el sa nu se mai atinga sub nicio forma de ei,pentru ca toate relele se intampla numai cand apare el!atunci totul se schimba in favoarea lui!dar pentru asta trebuie sa ma adresez instantei mi s-a spus,si cum nu ma dau banii afara din casa,chiar nu pot face asta1ce si cum sa mai fac ca am disperat!:((
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
carmen b., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa obtin custodia ficei mele? Cristina Ruse Cristina Ruse ce sanse am sa obtin custodia ficei mele?? fetita mea are 12 ani si sta cu parinti tatalui, timp de 5 ani nu mau lasat nici macar sa o vad o vedeam pe ascuns ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sotia are 2 copii minori(7-9) ani dintr-o alta relatie.aceasta ... adrian45 adrian45 Buna ziua. Sotia are 2 copii minori(7-9) ani dintr-o alta relatie.Aceasta a inaintat proces de incredintare minori impotriva fostului concubin.Parintii ei au ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor komlodijanette komlodijanette Buna ziua Sint o mama disperata, si as vrea daca se poate sa mi raspundeti urgent la problema pe care o am in momentul de fata. In urma procesului de ... (vezi toată discuția)