avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sotia are 2 copii minori(7-9) ani dintr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sotia are 2 copii minori(7-9) ani dintr-o alta relatie.Aceasta ...

Buna ziua.
Sotia are 2 copii minori(7-9) ani dintr-o alta relatie.Aceasta a inaintat proces de incredintare minori impotriva fostului concubin.Parintii ei au facut o "interventie" si au cerut ca domiciliul minorilor sa fie la adresa lor lucru acceptat de instanța.
Procesul a avut loc in cursul acestui an.
De aproximativ 2-3 luni minora se plange prin intermediul unui site de socializare ca este agresata atat fizic cat si verbal de catre bunica si ca nu mai doreste sa locuiasca acolo.
In urma cu 3 saptamani bunicul a sunat-o pe sotie sa mearga sa ia fetita si " sa faca ce vrea cu ea " aceasta a fost si a dus minora acasa.Acuma de 2 zile bunica (dandu-și seama ca pierde banii ptr copii ca de fapt in acest scop a constat interventia lor trimite mesaje de amenintare sa duca minora inapoi.Fetita nici nu vrea sa auda ca va fi dusa inapoi.mentionez ca drepturile parintesti revin ambilor părinți doar domiciliul e stabilit la bunici.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat cum ar trebui procedat.
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: adrian45 , utilizator 18:10, 19 Decembrie 2020
Să solicite soția ca locuința copiilor să fie stabilită la ea.
Nu inteleg de ce, daca tot s-a judecat cu tatal copiilor, nu a cerut ca cei mici sa locuiasca la ea ? Nu i-a lasat nici cu tatal, i-a lasat la bunici.
daca locuinta copiilor e acolo, trebuie sa o duca acolo si sa ceara in instanta ca locuinta copiilor sa fie la mama, pt ca e o urgenta, sa ceara asta si pe calea ordonantei presedintiale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Procesul de inctedintare minor a fost initiat de sotia care a solicitat ca domiciliul minorilor sa fie stabilit la ea, dar parintii ei au mizat pe veniturile ce le pot obtine de pe urma minorilor si au intervenit in proces si au cerut ca domiciliul sa fie la adresa lor si spre surprinderea noastra instanta a acceptat...cu toate ca minorii erau inscrisi la scoala din localitatea unde locuim si frecventau cursurile scolii...plus ca locuința bunicilor este una temporara ei neavand vreu act pe ea, iar conditiile sunt precare si din 5 persoane( fara cei doi minori) cate locuiesc la acel imobil doar 1 singura are venit.
Acuma eu intreb daca in perioada dintre sarbatori poate solicita instantei mutarea domiciliului si daca pana la solutionare minora poate ramane la mama.Drepturile parintesti le detin ambii parinti, iar fostul concubin tatal minorei este de acord ca minora sa locuiască la mama plus ca minora nici nu mai vrea sa auda ca trebuie sa mearga inapoi la bunica.

gi-jane2 a scris:
I
Nu inteleg de ce, daca tot s-a judecat cu tatal copiilor, nu a cerut ca cei mici sa locuiasca la ea ? Nu i-a lasat nici cu tatal, i-a lasat la bunici.
daca locuinta copiilor e acolo, trebuie sa o duca acolo si sa ceara in instanta ca locuinta copiilor sa fie la mama, pt ca e o urgenta, sa ceara asta si pe calea ordonantei presedintiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autorităţii părinteşti deeaflor deeaflor buna ziua! am divortat acum un an, sunt parinte rezident si unic custodiant al unui minor de peste 14 ani, conform hotararii judecatoresti. dupa divort, am ... (vezi toată discuția)
Schimbare custodie ALICE000 ALICE000 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.In urma cu 2 ani am divortat de sotul meu, iar custodia baietelului nostru in varsta de 12 ani acum ... (vezi toată discuția)
Asistenta si protectia copilului, custodia copiilor minori grg_zzz grg_zzz Buna ziua! O minora de 16 ani are nevoie de un sfat si bineinteles de ajutor.Parintii ei au divortat de curand(in septembrie,cred ca s-a pronuntat divortul)si ... (vezi toată discuția)