Sunt separata de tatal copiului de 5 ani. Copil inizial a locuit pentru un an cu bunici materni dupa care, eu lucrand intro mare companie italiana deci in Italia, tatal a luat copulul. A stat copilul minor cu bunicii paterni care ii dadeau totul deoarece tatal alcolic si pensionat pe caz de boala dupa despartirea noastra, nu avea venituri.
Tatal in acest timp si-a facut o amanta pe care in septembrie anul trecut a omorat-o in bataie si a fost inchis pentru omor. Nu a fost inca judecat din cate stiu dar este inchis din septembrie si este inchis inca.
Procesul de divort este pe rol. Eu am cerut incredintarea totala a minorului si desfacerea legala a casatoriei. Pot pierde copilul in cazul in care bunicii paterni se opun incredintarii catre mine? mentionez ca lucrez cu contract cu un salariu foarte bun si ca am dat instantei toate dovezile privitoare la salariu, incadrare si copii dupa trimiterile regulare de bani in tara la copil.
Copilòul are 11 ani. Va fi audiat de judecator in martie. Traind in casa bunicilor paterni acestia l-au influentat negativ pentru a declara ca nu vrea sa paraseasca pe tata care e in inchisoare.
Pot pierde copilul?
Instanta de judecata este cea care va hotari cui ii va fi incredintat copilul,in baza probatoriului administrat in cauza.Minorul va fi si el audiat.
Parerea mea,avand in vedere cele relatate de dvs.este ca aveti mari sanse sa obtineti incredintarea minorului.Nu stiu cata importanta are opozitia bunicilor paterni in acest caz.
Intr-adevar,exista posibilitatea incredintarii minorului si unor rude sau altor persoane,dar doar daca exista motive temeinice in acest sens.
In orice caz,se va avea in vedere interesul superior al copilului.
Dvs aveti toate conditiile necesare cresterii unui copil. Chiar daca bunicii paterni se opun, instanta va tine cont si de dorinta dvs, mai ales ca un copil tb crescut de parinti, daca se poate, si in lipsa acestora, va fi incredintat altor rude. Mult succes!
In primul rand interesul superior al copilului este sa fie crescut,educat si ingrijit de persoane care pot sa ii influenteze comportamentul,caracterul si gandirea intr-un mod pozitiv.In situatia dumneavoastra,instanta este pusa in fata urmatoarei decizii:fie sa incredinteze copilul spre crestere si educare catre dvs fie catre tata,tata care se afla in stare de arest.Din punctul meu de vedere nici nu prea exista cea de-a doua posibilitate.Dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca sunteti apta pt a vi se incredinta minorul,ca aveti un venit,o locuinta si ca ii puteti oferi copilului tot ce ii trebuie.
Acum eu va intreb,de cat timp locuieste minorul cu bunicii paterni?in acest timp de cate ori l-ati vazut?De cate ori ati vb cu el?In ce relatii sunteti cu el?
Instanta in general,pusa in fata unei situatii ca a dvs incredinteaza minorul mamei,cu exceptia cazului in care incredintarea catre mama nu ar fi in interesul minorului.
Raspundeti-mi la intrebarile de mai sus si voi putea sa va dau mai multe detalii.
Decesul parintelui
ralu_2008
ce se intampla in cazul decesului parintelui caruia i-a fost incredintat un minor prin hotarare judecatoreasca de divort?
minorul poate fi incredintat spre ... (vezi toată discuția)