avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decesul parintelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decesul parintelui

ce se intampla in cazul decesului parintelui caruia i-a fost incredintat un minor prin hotarare judecatoreasca de divort?

minorul poate fi incredintat spre crestere si educare altor persoane, bunicilor, spre exemplu, sau e musai sa fie incredintat parintelui ramas in viata (parintele pastreaza legaturi personale cu minora, nefiind decazut din drepturi parintesti)?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:30, 2 Octombrie 2009
persoana interesata va trebui sa ceara in instanta incredintarea minorei .
www.avocatnet.ro/content/for...
Daca parintele ramas in viata este interesat sa creasca el copilul , poate cere in instanta incredintarea minorului!:)
persoana interesata cere spre incredintare minorul.
din practica judiciara...ce sanse sunt ca bunicii sa obtina incredintarea minorei daca si parintele ramas in viata doreste si el sa obtina incredintarea?
de ce tine intanta cont cand are de judecat un asemenea caz (legat bineinteles de interesul superior al minorului)?
Depinde de ...poveste (situatia de fapt).

Iata bunaoara o speta in care instantele au incredintat copilul bunicilor paterni (solutie definitiva si irevocabila) cu motivarea: (citez pe sarite)
" Desi atat mama cat si tatal solicita incredintarea ...nici mama si nici tatal nu intentioneaza sa-si asume imediat drepturile si obligatiile ce le revin in calitate de parinti...amandoi lucrand in Spania...
Instanta a considerat ca solutia ce ar corespunde interesului superior al copilului in acest moment este acela de a fi incredintat ...bunciilor paterni, avandu-se in vedere atasamentul acestuia fata de bunici, relevat de probele dosarului ..., cu obligarea ambilor parinti sa contribuie la cheltuielile de .."

Alte discuții în legătură

Decădere din drepturi ambii părinți Liliana80 Liliana80 Buna ziua. Intrebarea mea este următoarea, daca ambii părinți sunt decăzuți din drepturi si bunica materna este tutorele minorei , părinții sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor bmc25z bmc25z Am o fetita de 4 ani si 5 luni pe care o cresc impreuna cu parintii mei de la virsta de 10 luni, cind mama ei a plecat in Italia.In tot acest timp a ... (vezi toată discuția)
Copilul meu anamaria2oop anamaria2oop Buna seara nu sunt casatorita si am un copil,eu locuiesc in oras iar copilul il tin la tara cu mama mea pentru ca nu am cu cine sa il las acasa cat timp eu ... (vezi toată discuția)