avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea copilului minor

Am o fetita de 4 ani si 5 luni pe care o cresc impreuna cu parintii mei de la virsta de 10 luni, cind mama ei a plecat in Italia.In tot acest timp a venit acasa cam o data la 3 sau 4 luni ,ajutanduma la cresterea ei prin trimiterea unei sume de bani luna de luna. Eu in tot acest timp nu mi-am luat servici sa pot sta tot timpul cu fetita noastra. Acum mama fetei doreste sa io incredintez definitiv pentru a putea sa o ia in Italia, pentru acest fapt ma chemat in judecata ...„„„incredintarea copilului minor„„„ prima instanta fiind pe data de 05 Octombrie 2010. Fetita noastra e foarte atasata de mine si parintii mei, pentru ea ar fi o ruptura imensa in suflet,ca si la mine de altfel daca ar luao de langa mine, colac peste pupaza si in alta tara.Ar putea „„„legal„„„ sa faca lucrul asta????? AJUTATI-MA va rog urgent, macar cu un sfat. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:54, 9 August 2010
Consultati un avocat.
Pana atunci , puneti in balanta daca in Italia , mama ii poate oferi o viata mai buna. Interesul copilului trebuie sa primeze , idiferent cat ne-ar durea pe noi ca si parinti sau bunici.
Fetita este destul de mica pentru ca instanta sa decida incredintarea catre tata. In acelasi timp, daca dvs. demonstrati afectiunea si eventualele daune ce se pot crea copilului prin despartirea de dvs. si bunici poate aveti sanse ca mama sa nu aibe castig de cauza. Va avea loc o ancheta sociala ce va arata instantei in ce mod este crescuta fetita, afectiunea si legatura dintre dvs. si copil. Mama va fi nevoita sa demonstreze ca ii poate oferi conditii de crestere si educare. Avand in vedere ca dvs. nu aveti servici este un punct in minus, asa ca pana la data de 5 oct. poate va angajati. Faptul ca mama a trimis bani era cat se poate de natural sa o faca. Acest lucru, desi pare ca inclina balanta catre dansa, nu este asa. Balanta este egala avand in vedere ca dvs. v-ati ocupat de cresterea si educarea copilului iar mama, a participat cu bani la acest lucru.
Daca ar fi incredintata mamei, cine ar avea grija de fetita, cat timp aceasta va fi la munca? O intrebare la care mamica va trebui sa raspunda in fata instantei...
Succes :luck:
L.C.
Oricare dintre parinti poate solicita incredintarea minorului spre crestere si educare, insa avand in vedere ca minora a fost crescuta de dvs.impreuna cu parintii dvs. va trebui in primul rand sa solicitati si dvs,. incredintarea minorei si sa adminstrati probe din care sa rezulte atasamentul minorei fata de dvs. ,faptul ca pana la aceasta varsta, minora a fost crescuta de dvs., precum si conditiile pe care le puteti oferi pentru cresterea si educarea acesteia.
La incredintarea unui minor instanta are in vedere o serie de criterii printre care amintesc:
-varsta copilului,
-starea sanatatii lui,
- conditiile pe care parintele le poate asigura pentru o buna dezvoltare morala, intelectuala si fizica,
-atasamentul parintilor fata de minor si invers,
-interesul si grija manifestata de parinti in timpul convietuirii dar si dupa despartirea in fapt,
-situatia materiala a parintilor,
- situatia locativa a acestora,
intr-un cuvant se analizeaza existenta celor mai prielnice conditii pentru cresterea si educarea minorului.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori alinaio alinaio va rog sa imi spuneti ce sanse am sa castig custodia copilului in cazul in care copilul e la el de un an de zile timp in care eu l am vazut am vb aproape ... (vezi toată discuția)
Buna seara am stat aproape doi ani in concubinaj ,am o fetita de 1,4 luni. la inceput a fost totul bine mam mutat la ea inpreuna cu mama ei ca nu are treaba cu mine.Un ... (vezi toată discuția)