avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

va rog sa imi spuneti ce sanse am sa castig custodia copilului in cazul in care copilul e la el de un an de zile timp in care eu l am vazut am vb aproape zilnic cu ea la tel doar ca acum ca a aflat ca am deschis procesul de divort nu ma mai lasa nici macar sa vb cu copilul meu.se ia in considerare faptul ca el are deja pe altcineva in aceeiasi casa cu fata si cu el ?pot sa ma fol de lucrul acesta in vreun fel ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:43, 11 Decembrie 2010
Aveti sanse, doar sa vreti.
Ce varsta are minorul?
Da, va puteti folosi si de acest aspect.
Fiind mama minorului, sansele va apartin ( teoretic vorbind, fara sa am cunostinta despre alte detalii decat cele oferite de dvs. )
fetita are 5 ani jum
Sansele depind in primul rand de apararea pe care intelegeti sa o formulati si de probele ce se vor administra.
Nu aveti sanse mai mari pentru ca sunteti mama copilului!
Instanta va lua o hotarare avand in vedere in primul rand interesul major al copilului. Important este motivul pentru care nu v-ati ocupat de familie si copil de un an de zile, de atasamentul creat de copil fata de unul dintre parinti, de stabilitatea pe care i-o asigura unul dintre parinti, de conditiile materiale oferite, de gradul de implicare a parintilor fata de cresterea, educarea, ingrijirea copilului etc. Sunt foarte multi factori de care va depinde incredintarea copilului unuia sau altuia dintre parinti.
Este o conceptie eronata ca mama are mai multe drepturi fata de tata la incredintare. Amandoi pleaca de pe pozitii de egalitate si de sanse, atata timp cat ambii s-au implicat activ in educarea, cresterea si ingrijirea minorului.
Eu va recomand calduros angajarea unui avocat care sa va reprezinte interesele in mod calificat in fata instantei pentru a nu regreta mai tarziu...
Succes! ;)
Aveti sanse sa obtineti incredintarea minorei dar va trebui sa va angajati un avocat care sa speculeze orice aspect in favoarea dvs.
Faptul ca minora se afla la el ii da cumva sanse egale cu ale dsv., ceea ce inseamna ca va fi un proces echilibrat in privinta sanselor.
Mai depinde si cat de inteligent si eficient se va apara el...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului minor bmc25z bmc25z Am o fetita de 4 ani si 5 luni pe care o cresc impreuna cu parintii mei de la virsta de 10 luni, cind mama ei a plecat in Italia.In tot acest timp a ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)
Ancredintare minor ichim.dragos ichim.dragos problema mea este urmatoarea...... ... (vezi toată discuția)