avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu

Buna seara nu sunt casatorita si am un copil,eu locuiesc in oras iar copilul il tin la tara cu mama mea pentru ca nu am cu cine sa il las acasa cat timp eu sunt la munca. Copilasul are 4 ani, pe tata nu il intereseaza mai deloc de el inafara de pensia alimentara nu ii ia nimic si nici parinti lui dar in schimb au pretentii la copil pt a mil lua de langa mine (tatal l-ar lua mai mult de gura mamei lui pt ca ce zice ea e lege pt el) poate sa faca lucrul asta avand motivul ca eu ca mama nu il pot tine langa mine pt faptul ca lucrez iar el il poate tine ca sta in casa cu mama lui si cat timp e el la munca sta ea cu copilul ( de fapt ea ar sta cam in permanenta iar el mai plecat cam tot timpul gura casca). Eu stiu ca legea este egala pt ambi parinti dar ma deranjeaza faptul ca el lar lua mai mult pt mama lui si de cate ori vine sa il vada vine numai cu ea si pt ea nu pt el, el nu se deranjeaza nici sa discute cu copilul habar nu are sa se joace sau sa vorbeasca cu el si nici nu stie sa se comporte cu un copil este aerian si imi este frica sa il las cu el si 10 min pt ca nu este constient de ce inseamna un copil ( un exemplu din multe altele era sa dea masina peste copil pt ca el nici nu se deranjeaza sa se uite dupa copil macar cand merge pe strada) IMI ESTE FRICA SA IL LAS CU EL nu este constient si incapabil sa stea cu copilul
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:40, 4 Septembrie 2016
Buna seara,
Sunt sanse mici sa se stabileasca domiciliul minorului la tata.
Nu va faceti probleme.
Chiar daca bunica paterna vrea, mai trebuie sa vrea si judecatorii.
Zeita justitiei este legata la ochi nu la minte.
Nici eu nu cred ca va obține el copilul dar program de vizita va obține dacă cere la proces.
Poate aveți noroc și nu își angajează avocat și nu cere program de vizita conform legii.
Tatii de fel nu își angajează avocati și aveți șanse mari sa fie asa și în cazul dvs.
Cred ca dvs. ar fi trebuit sa legalizati pana acum situatia copilului in sensul stabilirii locuintei acestuia, exercitarii autoritatii parinteti si stabilirea unui program de vizita pentru tata. S-ar putea ca tatal copilului sa nu solicite nimic instantei si atunci veti trai in continuare in stres si sub imperiul amenintarilor acestuia.
Nu contest ca minorul nu e bine ingrijit de bunica materna, insa nu locuieste cu dvs. Nu stiu din ce localitate sunteti, ce program de munca aveti, daca v-ati casatorit, conditiile in care locuiti, insa copilul are varsta cand poate frecventa gradinita de stat, la program prelungit.
Tatal copilului locuieste in acelasi imobil cu mama sa? De la ce varsta copilul locuieste la mama dvs?La ce perioade de timp mergeti la copil? Afirmati ca tatal nu este interesat de copil. Totusi prezinta interes sa-l viziteze. E foarte greu de demonstrat ca "e interesata de copil doar bunica paterna", mai ales daca locuiesc impreuna.
Situatia nu e foarte simpla, aveti nevoie de ajutorul unui avocat.
Art. 17 din Legea 272/2004 actualizata.
(1) Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
(2) Copilul are dreptul de a-si cunoaste rudele si de a intretine relatii personale cu acestea, precum si cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, in masura in care acest lucru nu contravine interesului sau superior.
(3) Parintii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot impiedica relatiile personale ale acestuia cu bunicii, fratii si surorile ori cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie decat in cazurile in care instanta decide in acest sens, apreciind ca exista motive temeinice de natura a primejdui dezvoltarea fizica, psihica, intelectuala sau morala a copilului.


Instanța nu poate stabili locuința copilului la tată doar pentru că se invocă faptul că mama lui ar putea să supravegheze copilul. Și în prezent copilul este supravegheat de unul dintre bunici, în speță mama dvs.
Este important însă de știut frecvența de timp în care dvs vă vedeți copilul, distanța și atașamentul copilului față de dvs, față de celălalt părinte și față de bunici.
Ar trebui sa îl aduceți la grădiniță, ca sa puteți sta cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - divort, tagada paternitatii, conditii program de vizita minor SabiSoso SabiSoso As avea nevoie de un raspuns si o solutie a aunei probleme in care sunt implicata si anume: sunt desparita de sot, dar nu divortati inca, am un copil cu un alt ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minori zitus zitus buna ziua povestea mea e cam lunga , dar incerc sa fiu cat de subiectiv se poate . am introdus actuinea de divort in 28 martie 2009, sotul meu s a mutat din ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)