avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita minori

buna ziua
povestea mea e cam lunga , dar incerc sa fiu cat de subiectiv se poate . am introdus actuinea de divort in 28 martie 2009, sotul meu s a mutat din apartament atuncea, avem 2 copii minori impreuna. el nu s a interesat niciodata de ei in parcursul acestui an , dar parintii lui tot timpul. am si lasat copii la bunici .acuma relatia intre noi s a inrautatit ffff mult, scandaluri (nu vreau sa l primesc impreuna pe sotul meu , el 7 luni de zile a locuit in concubinaj cu cineva, si pe deasupra am divortat de el pt ca era agresiv si alcoolic.) a introdus o cerere de vizitare minori( adica mama lui nu el )si va fi procesul pe 10 septembrie.eu trebuie sa i dau drepturi lui(sau buniciilor) si inainte de sentinta?si oricum o sa cer evaluare psihologica , pt ca a avut o tentativa de sinucudere, si bea tot timpul si este f agresiv.nu am de gand sa i las pe copii cu el nicio secunda pt ca nu sunt in nsiguranta. si din apartament ne am mutat pt ca el s a mutat inapoi, apartamentul este al lui , ave,m ceva drepturi acolo sau nu ?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:54, 3 Iunie 2010
buna ziua .
din punct de vedere moral si tatal biologic are aceleasi drepturi ca si mama sa aiba relatii personale cu minorul .
daca imobilul reprezinta un bun propriu al sotului dvs. (fostul ), doar cu acceptul dansului puteti sa locuiti in continuare acolo .
in ceea ce priveste programul de vizitare a minorului , va recomand sa optati pt locuri publice , in cazul in care stabiliti o intrevedere intre fostul sot si copilul dvs.
O sa incerc s-o iau pe rand.
1- daca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei, atunci si dvs. aveti dreptul la 1/2 la fel ca si sotul. Pana nu faceti partajul nu aveti de ce sa plecati. Daca insa apartamentul ii apartine sotului, atunci nu aveti dreptul decat eventual la bunurile mobile dobandite impreuna.
2- indiferent daca este un tata rau sau bun, are si el drepturi asupra copiilor la fel ca si dvs. Chiar daca prin hotararea de divort v-au fost incredintati dvs. copii, are dreptul sotul sa formuleze cerere prin care sa solicite vizitarea minorilor.Chiar daca nu veti lasa copii singuri cu el nicio clipa, macar in prezenta dvs. si tot va trebui sa-i viziteze. Cine stie? poate chiar copii il vor schimba.
Sfat: nu plecati singura in acest proces pentru ca va fi urat si implicandu-va emotional nu veti mai putea lua hotararile cele mai bune. Mergeti cu un avocat.
Mult succes.
av.M.Hornea
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
Mihaela Hornea, Avocat
1. Cererea de program de vizita facuta de bunici poate fi admisa daca este intemeiata si daca, pe baza unui raport de evaluare psihologica a minorilor rezulta ca este in interesul superior al minorilor acest program de vizita, ca au conditii corespunzatoare pentru a aduce copiii la ei, ca exista o relatie puternica de atasament intre minori si bunici.
2. Daca imobilul in care ati locuit ca familie apartine fostului sot, nu aveti niciun drept asupra acestuia, nici locativ daca l-ati parasit, nici de proprietate.
3. Nu sunteti obligata sa dati copiii la tata sau la bunici decat in baza unei hotarari judecatoresti irevocabile prin care sa se stabileasca un drept de vizita al minorilor de catre tata, respectiv de catre bunici.
Inteleg ca ati divortat, ca v-au fost incredintati copiii spre crestere si educare, iar tatal acestora nu a solicitat un program de vizita. Daca nu va achita pensia de intretinere in favoarea minorilor, astfel cum s-a stabilit prin sentinta in mod irevocabil, puteti sa-i faceti plangere penala impotriva acestuia la Parchetul de pe langa Judecatorie pentru abandon de familie daca nu si-a achitat aceasta obligatie 2 luni consecutive, cu rea-credinta. ;)
In primul rand dreptul in stabilirea unor legaturi personale cu minorul il are potrivit legii doar parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul ( minorii in cazul dvs.), respectiv tatalui acestora si nu bunicii paterne- art.43 al.3 c.fam.
Avand in vedere ca acest drept este totusi unul stabilit de lege, puteti sa va opuneti programului solicitat si sa aratati ca sunteti de acord cu vizitarea acestora doar in prezenta dvs.,deci fara luarea in domiciuliul tatalui, evident argumentand cu probe in acest sens.
Angajati avocat pentru ca este necesara administrarea unor probe temeinice pentru a limita dreptul de vizita solicitat.;)
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc foarte mult pentru sfaturi

Alte discuții în legătură

Program vizita minor corinuta corinuta Buna ziua As dori sa va intreb ce sanse as ajea sa obtin program de vizita minor fara ridicare de la domiciliu de catre tatal copilului. Minora are 4 ani. Si ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare minori elena_cory elena_cory Buna ziua, ma numesc Elena ,am 28 de ani,si am 2 copii. In urma uniu divort copii au fost dati spre crestere si educare tatalui, care nu are grija de ei ,ce ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea se confrunta cu o problema a carei rezolvare ... Lucica Dinache Lucica Dinache Buna seara, Sora mea se confrunta cu o problema a carei rezolvare va rugam sa ne ajutati sa o gasim.In urma decesului fiului sau au ramas un minor de 11 ani ... (vezi toată discuția)