avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita minori

buna ziua
povestea mea e cam lunga , dar incerc sa fiu cat de subiectiv se poate . am introdus actuinea de divort in 28 martie 2009, sotul meu s a mutat din apartament atuncea, avem 2 copii minori impreuna. el nu s a interesat niciodata de ei in parcursul acestui an , dar parintii lui tot timpul. am si lasat copii la bunici .acuma relatia intre noi s a inrautatit ffff mult, scandaluri (nu vreau sa l primesc impreuna pe sotul meu , el 7 luni de zile a locuit in concubinaj cu cineva, si pe deasupra am divortat de el pt ca era agresiv si alcoolic.) a introdus o cerere de vizitare minori( adica mama lui nu el )si va fi procesul pe 10 septembrie.eu trebuie sa i dau drepturi lui(sau buniciilor) si inainte de sentinta?si oricum o sa cer evaluare psihologica , pt ca a avut o tentativa de sinucudere, si bea tot timpul si este f agresiv.nu am de gand sa i las pe copii cu el nicio secunda pt ca nu sunt in nsiguranta. si din apartament ne am mutat pt ca el s a mutat inapoi, apartamentul este al lui , ave,m ceva drepturi acolo sau nu ?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:54, 3 Iunie 2010
simonette12 a scris:
In primul rand dreptul in stabilirea unor legaturi personale cu minorul il are potrivit legii doar parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul ( minorii in cazul dvs.), respectiv tatalui acestora si nu bunicii paterne- art.43 al.3 c.fam.

Da-mi voie sa te contrazic, Simona.
Legea nr. 272/2004 prevede:
Art. 14. - (1) Copilul are dreptul de a menţine relaţii personale şi contacte directe cu părinţii, rudele, precum şi cu alte persoane faţă de care copilul a dezvoltat legături de ataşament.
(2) Copilul are dreptul de a-şi cunoaşte rudele şi de a întreţine relaţii personale cu acestea, precum şi cu alte persoane alături de care copilul s-a bucurat de viaţa de familie, în măsura în care acest lucru nu contravine interesului său superior.
(3) Părinţii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot împiedica relaţiile personale ale acestuia cu bunicii, fraţii şi surorile ori cu alte persoane alături de care copilul s-a bucurat de viaţa de familie, decât în cazurile în care instanţa decide în acest sens, apreciind că există motive temeinice de natură a primejdui dezvoltarea fizică, psihică, intelectuală sau morală a copilului.
Art. 15. - (1) În sensul prezentei legi, relaţiile personale se pot realiza prin:
a) întâlniri ale copilului cu părintele ori cu o altă persoană care are, potrivit prezentei legi, dreptul la relaţii personale cu copilul;
b) vizitarea copilului la domiciliul acestuia;
c) găzduirea copilului pe perioadă determinată de către părintele sau de către altă persoană la care copilul nu locuieşte în mod obişnuit;
d) corespondenţă ori altă formă de comunicare cu copilul;
e) transmiterea de informaţii copilului cu privire la părintele ori la alte persoane care au, potrivit prezentei legi, dreptul de a menţine relaţii personale cu copilul;
f) transmiterea de informaţii referitoare la copil, inclusiv fotografii recente, evaluări medicale sau şcolare, către părintele sau către alte persoane care au dreptul de a menţine relaţii personale cu copilul.
(2) Transmiterea informaţiilor prevăzute la alin. (1) lit. e) şi f) se va face cu respectarea interesului superior al copilului, precum şi a dispoziţiilor speciale vizând confidenţialitatea şi transmiterea informaţiilor cu caracter personal.
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor corinuta corinuta Buna ziua As dori sa va intreb ce sanse as ajea sa obtin program de vizita minor fara ridicare de la domiciliu de catre tatal copilului. Minora are 4 ani. Si ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare minori elena_cory elena_cory Buna ziua, ma numesc Elena ,am 28 de ani,si am 2 copii. In urma uniu divort copii au fost dati spre crestere si educare tatalui, care nu are grija de ei ,ce ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea se confrunta cu o problema a carei rezolvare ... Lucica Dinache Lucica Dinache Buna seara, Sora mea se confrunta cu o problema a carei rezolvare va rugam sa ne ajutati sa o gasim.In urma decesului fiului sau au ramas un minor de 11 ani ... (vezi toată discuția)