avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, incredintare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, incredintare minori

Buna ziua, ma numesc Elena ,am 28 de ani,si am 2 copii.
In urma uniu divort copii au fost dati spre crestere si educare tatalui, care nu are grija de ei ,ce as putea sa fac? sa imi recistig copii.
Am facut mai multe procese in care am cerut reincredintare minori, dar, a fost in zadar.
ce ma sfatuiti.
Va multumesc anticipat : Elena
In primul rand, eu personal va sfatuiesc sa pastrati legatura cu copiii dvoastra, sa va implicati cat mai mult in cresterea si educarea acestora, ati putea incerca chiar sa colaborati cu fostul sot si eventual, sa incercati sa discutati cu acesta, daca spuneti ca nu se ii ingrijeste pe copii, sa fie de acord ca minorii sa locuiasca cu dvoastra.
Buna ziua. Procesele de reincredintare a minorilor catre dvs au fost inainte de 2011? Acum puteti solicita exercitarea autoritatii parintesti in comun, adica si dvs si tatal contribuiti in mod egal la cresterea si educarea copiilor, aveti aceleasi drepturi si obligatii, iar programul de vizita este inlocuit de programul de relatii personale care inseamna mult mai multe. Aveti aici extrasul din legea 257/2013:
Art. 15. – (1) În sensul prezentei legi, relaţiile personale se pot realiza prin:
a) întâlniri ale copilului cu părintele ori cu o altă persoană care are, potrivit prezentei legi, dreptul la relaţii personale cu copilul;
b) vizitarea copilului la domiciliul acestuia;
c) găzduirea copilului, pe perioadă determinată, de către părintele sau de către altă persoană la care copilul nu locuieşte în mod obişnuit;
d) corespondenţă ori altă formă de comunicare cu copilul;
e) transmiterea de informaţii copilului cu privire la părintele ori la alte persoane care au, potrivit prezentei legi, dreptul de a menţine relaţii personale cu copilul;
f) transmiterea de către persoana la care locuieşte copilul a unor informaţii referitoare la copil, inclusiv fotografii recente, evaluări medicale sau şcolare, către părintele sau către alte persoane care au dreptul de a menţine relaţii personale cu copilul;
g) întâlniri ale copilului cu părintele ori cu o altă persoană faţă de care copilul a dezvoltat legături de ataşament într-un loc neutru în raport cu copilul, cu sau fără supravegherea modului în care relaţiile personale sunt întreţinute, în funcţie de interesul superior al copilului.
Inainte de instanta, puteti contacta un mediator care sa va ajute sa discutati impreuna cu tatal cum sa va cresteti impreuna copiii.
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Ce inseamna ca nu are grija de ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita minori zitus zitus buna ziua povestea mea e cam lunga , dar incerc sa fiu cat de subiectiv se poate . am introdus actuinea de divort in 28 martie 2009, sotul meu s a mutat din ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi Giulia1978 Giulia1978 Bună ziua, sunt divorțată de 15 ani, am 2 copii cu vârsta de 19 ani și 16 ani, copii mi-au fost încredințați spre creștere și educare mie definitiv ... (vezi toată discuția)
Drepturile bunicilor asupra minorului costicacias costicacias Buna ziua. Sunt din constanta am 33 de ani, casatorit de 8 ani si am 2 copii, 7respectiv 3 ani. In urma unor neintelegeri cu socrii, am rupt relatia acum ... (vezi toată discuția)