avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decădere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decădere din drepturi

Bună ziua, sunt divorțată de 15 ani, am 2 copii cu vârsta de 19 ani și 16 ani, copii mi-au fost încredințați spre creștere și educare mie definitiv și irevocabil, tatăl copiilor nu a contribuit și nici nu sa implicat în acești 15 ani cu absolut nimic la creștere și educare, acum după 15 ani copilul cel mic a întrat în depresie cu gânduri de sinucidere din cauza tatălui lui pt ca a început sa îl caute, copilul este internat la un institut de psihologie. Cum as putea sa îl decad din drepturi?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:19, 7 Decembrie 2019
Din care drepturi să-l decădeți, și apoi la ce v-ar folosi`?
S-ar vindeca copilul minor de depresie`?
Tatăl copilului spune ca îl cauta pt ca este dreptul lui de tata, vreau sa ai iau acest drept, iar cu copilul ma duc unde oriunde este nevoie pt a îl vindeca

Dapix a scris:

Din care drepturi să-l decădeți, și apoi la ce v-ar folosi`?
S-ar vindeca copilul minor de depresie`?

Nu vă permite legea să-i luați acest drept al copilului, la a avea doi părinți.
Este în primul rând un drept al copilului la doi părinți, și apoi al părintelui nerezident, cel puțin așa susține legea din Codul Civil.
Nu cred că veți avea câștig de cauză în instanță.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2019
Dapix, utilizator
Este un "părinte" care nu a fost lângă el 15 ani, eu sper ca voi găsi măcar o cale de a îi interzice contactul cu copilul. Ai face rău copilului, degeaba umblu eu cu el sa îl fac bine dacă acest "părinte" îl contactează mereu.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
Tatăl are drept de relaţii cu copilul stabilit printr-o hotărâre judecătorească? Dacă există aşa ceva, copilul poate cere în instanţă modificarea acestuia, asistat de dvs.
Dacă NU există, trebuie să limitaţi accesul la contacte:blocat pe facebook, filtrat nr. lui de telefon, copilul să nu răspundă la apeluri de la numere necunoscute, etc. Dacă e urmărit pe stradă, la şcoală, este hărţuire.
Contactaţi un avocat, să vedeţi ce puteţi face. Decăderea din drepturi nu o puteţi face dvs., eventual dacă copilul este aşa traumatizat, cereţi ordin de protecţie.

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)
Drept de legaturi personale cu copilul Ana-Maria8686 Ana-Maria8686 Bună seara , Nu știu cum să încep dar am mai multe nelămuriri în legătură cu problema în care mă aflu : Menționez : 1 . am fost ... (vezi toată discuția)
Proportia legaturilor personale parinte rezident-parinte nerezident? mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Va rog legaturile personale cu parintele nerezident trebuie sa fie egale cu cele ale parintelui rezident? Daca exista deja un program de legaturi ... (vezi toată discuția)