avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decădere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decădere din drepturi

Bună ziua, sunt divorțată de 15 ani, am 2 copii cu vârsta de 19 ani și 16 ani, copii mi-au fost încredințați spre creștere și educare mie definitiv și irevocabil, tatăl copiilor nu a contribuit și nici nu sa implicat în acești 15 ani cu absolut nimic la creștere și educare, acum după 15 ani copilul cel mic a întrat în depresie cu gânduri de sinucidere din cauza tatălui lui pt ca a început sa îl caute, copilul este internat la un institut de psihologie. Cum as putea sa îl decad din drepturi?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:19, 7 Decembrie 2019
Eu nu inteleg de ce ar fi traumatizat.
Ce a vrut tatal.de fapt?

Ceva s-a intamplat dar cand a fost acel moment?

Dupa un ordin de protectie ati putea avea surpriza neplacuta sa fiti obligata sa rezolvati problema.
Mergeti si la avocat ca sa vedeti exact cum ar trebui sa va aparati in concret.
Discutiile pot fi lungi...
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dapix, în afară de citatele expuse, părinţii sunt obligaţi să participe în solidar la creşterea şi educaţia propriilor copii.
Toate drepturile au, corelativ, şi obligaţii, ori din expunerea acestei mame, adolescentul în vârstă de 16 ani a fost lipsit DE DREPTUL SĂU la 2 părinţi, deci dreptul său a fost încălcat de tatăl biologic; calitatea de PĂRINTE o dă natura, responsabilităţile părinteşti, drepturile şi obligaţiile, le dă legea, din oficiu. NEGLIJENŢA este una din condiţiile pentru decăderea din drepturile părinteşti:

Art. 508. Cod Civil:

(1) Instanța de tutelă, la cererea autorităților administrației publice cu atribuții în domeniul protecției copilului, poate pronunța decăderea din exercițiul drepturilor părintești dacă părintele pune în pericol viața, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijența gravă în îndeplinirea obligațiilor părintești ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2019
Martonze, utilizator
Copilul a simțit lipsa tatălui, dar asa zisul "tata" nu a vrut sa aibă vreo legătură cu el

si acum ce i-a venit ?
Nu stiu

gi-jane2 a scris:

Copilul a simțit lipsa tatălui, dar asa zisul "tata" nu a vrut sa aibă vreo legătură cu el

si acum ce i-a venit ?

Ceva s-a întâmplat mai mult decât știți sau ne povestiți. Nimeni nu întra atât de repede în depresie. Ori era o suferință mai veche, ascunsa și netratata ori tatăl a zis sau a făcut ceva destul de grav copilului.
Îmi pare rău de situația prin care treceți însă îmi este teama ca ceea ce povestiți aici poate fi rastalmacit și dacă ajungeți în instanta nu cumva sa se considere ca dacă absenta tatălui a provocat depresia atunci prezenta o va domoli și sa ii dea program extins de vizita.
Judecătorii nu prea au habar de psihicul unui copil.
Este un adolescent într-un moment critic al vieții lui. Are vreo alta prezenta masculina pe lângă el? Pentru ca ar fi indicat ca după ce iese sa aibă prin zona un model care sa ii ofere încredere și dragoste.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2019
When, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)
Drept de legaturi personale cu copilul Ana-Maria8686 Ana-Maria8686 Bună seara , Nu știu cum să încep dar am mai multe nelămuriri în legătură cu problema în care mă aflu : Menționez : 1 . am fost ... (vezi toată discuția)
Proportia legaturilor personale parinte rezident-parinte nerezident? mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Va rog legaturile personale cu parintele nerezident trebuie sa fie egale cu cele ale parintelui rezident? Daca exista deja un program de legaturi ... (vezi toată discuția)