avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor catre mama / tatal inchis pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor catre mama / tatal inchis pentru omor

Va rog un sfat daca se poate.
Am obtinut divortul si incredintarea minorului de 12 ani. Lucrez legal in Italia, cu un salariu bun. Decizia judecatorului spune: minorul se incredinteaza mamei dar trebuie sa termine anul scolar 2010/2011 in romania. Obliga tatal la plata pensiei alimentare de... lei/luna.
Minorul este actualmente in casa bunicilor paterni. Tatal este inchis pentru omor si nu stiu deoarece nu vor sa-mi spuna, cand va iesi ( si-a omorat amanta).
Minorul are din partea bunicilor paterni o puternica presiune psihologica, fiind deja convins ca tatal nu e vinovat de crima (desi e inchis de peste 1 an) si ca mama e o femeie de moravuri usoare care nu il iubeste.
In realitate mama lucreaza intr-o mare firma de internet, furnizor de internet in Italia, e vorba de Tiscali Italia SpA. fat cunoscut de judecatoare.
In cazul in care minorul atat de hartuit refuza la sfarsitul anului scolar sa vina cu mine ce pot face?
Poate sotul (fostul sot) inchis pentru omor sa faca apel si sa castige minorul? Pot bunicii paterni ( peste 80 de ani ca si varsta) sa obtina incredintare catre ei?
Ancheta sociala italiana a dovedit si a demonstrat atat latura materiala cat si cea psihologica favorabila pentru copil de a sta cu mama.
Din pacate bunicii paterni ii spun si copilul crede deja ca: tatal nu e vivnovat de crima ca de fapt e justitia care il acuza in mo0d gresit, ca in Italia va fi chinuit, ca in Romania este cel mai bine si ca doar in Romania va putea avea un viitor. Si multe alte lucruri de acest gen. Minorul e deja atat de influentat ca a ajuns la tulburari comportamentale amenintandu-ma la telefon ca se omnoara daca il iau sau ca oricum bunicii vor muri daca el pleaca. Va rog spuneti-mi ceva. Sunt disperata.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:02, 10 Mai 2011
nimeni nu poate sa-mi spuna nimic in acesta problema?

de ce nu il luati de la bunici, cu altcineva din familia dvs nu poate sta?
chiar si daca il lasati la bunici pana la vara, il puteti lua atunci.
nu are cum sa castige tatal, copilul.
nu am rude cu care sa stea pana la vara deaorece mama mea este pacient dializat iterativ si nu are cum sa aiba grija de ea. Are insotitor de handicap facad deja dializa de 10 ani.
Problema este ca nu stiu cum sa o iau! In sensul ca daca fata se opune data fiind totala subjugare psihologica! Cui sa ma adresez cand merg sa o iau? Politiei di comuna si sa cer sa ma insoteasca? Sincer nu stiu ce sa fac. Tem ca fata indoctrinata se va opune. E mare are 12 ani nu pot sa o iau in brate si sa plec cu ea.
in decizia de divort se spune ca tatal actualmente inchis trebuie sa plateasca pensie alimentara de 150 lei/luna. De cand trebuie sa plateasca? Dupa ce trec cele 30 de zile de apel?
cred ca ar trebui sa pregatiti copilul pana la vara, comunicati mai mult cu ea.
in privinta pensiei, n-o sa plateasca si nu aveti ce-i face cat e inchis

Alte discuții în legătură

Incredintare minor 12 ani marafx marafx Am avut astazi decizia de divort cu incredintarea minorei de 12 ani catre mine, mama sa. Minora a trait 5 ani in casa bunicilor paterni. Actualmente tatal ... (vezi toată discuția)
Tatal inchis marafx marafx Sunt separata de tatal copiului de 5 ani. Copil inizial a locuit pentru un an cu bunici materni dupa care, eu lucrand intro mare companie italiana deci in ... (vezi toată discuția)
Intrebare- executare hotarare de incredintare sandu milica sandu milica buna executorul judecatoresc in un caz de incredintere minor de 8 ani a mamei sale ce face ? daca minorul nu este de acord sa se duca la mama sa la care a ... (vezi toată discuția)