avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua,
ce se poate face in cazul de incredintare minor atata timp cat tatal si mama nu sunt casatoriti, tatal este inchis in germania iar mama este in romania.tin ca precizez ca, minorul are 1 an, locuieste cu mama in romania iar el poarta numele ambilor parinti.
Intrebarea este: Ce poate face tatal in situatia in care in cinci luni iese si vrea el custodia copilului?Multumesc anticipat si imi cer scuze pentru exprimare.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:24, 14 Februarie 2010
Mama are termen pe 25 si sunt sigur ca in conditiile de fata, chiar daca dansa nu are un loc de munca sau orice alt venit va putea obtine incuviitarea imediat.
Desigur ca tatal are anumite argumente si martori pentru a avea o cerere intemeiata.
(cand tatal era in libertate mama pleca de acasa si lasa copilul la parintii tatalui, vaccinurile nu i le-a facut la timp, se cunostea si se intalnea cu diversi oameni necunoscuti atunci cand pleca de acasa, dormea prin benzinarii in masina)
Multumesc pt raspuns.
Nu sunt un adept al incredintarii unui minor cu orice pret mamei.Totusi in cazul de fata,data fiind si varsta minorului,dar mai ales o dorinta,care frizeaza "dreptul de posesie"a bunicilor paterni ,nu pot sa nu fiu de acord cu opinia distinsei dne.avocat.
Motivele de genul celor cu vaccinurile sau cu plecarile de acasa,cred ca sunt pur "conjuncturale"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal inchis marafx marafx Sunt separata de tatal copiului de 5 ani. Copil inizial a locuit pentru un an cu bunici materni dupa care, eu lucrand intro mare companie italiana deci in ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme popescuelena77 popescuelena77 Sotia divorteaza de sotul ei.Impreuna au un copil de 9ani si 8 luni. Ei locuiesc impreuna la mama sotului.Apartamentul are 3 camere. Mama lucreaza in romania, ... (vezi toată discuția)
Divort,incredintare minor si partaj liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Este vorba despre o persoana care doreste sa divorteze si sa-i fie incredintat ... (vezi toată discuția)