avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu probleme

Sotia divorteaza de sotul ei.Impreuna au un copil de 9ani si 8 luni. Ei locuiesc impreuna la mama sotului.Apartamentul are 3 camere. Mama lucreaza in romania, tatal lucreaza afara, vine la 6 sau 3 luni in tara. De 7 ani este plecat si nu a participat la intretinerea si cresterea minorului. Intrebari:
- se poate obtine ordonanta prezidentiala pentru incredintarea minorului pana la definitivarea procesului de divort?
-i se poate incredinta copilul tatalui, fara acordul copilului, atata timp cat tatal pleaca si lucreaza in strainatate de 7 ani de zile?
Cum se poate proceda in acest caz in care, casa in care locuiesc amandoi sotii este a mamei sotului ei (bunica paterna a copilului), si i se poate incredinta copilul tatalui, el neavand cu cine sa lase copilul in urma plecarii lui la munca in strainatate (mama lui -bunica paterna este surda complet,are 79 de ani si nu stie sa aiba grija de un copil fiind bolnava)? Cum se poate solutiona pana la terminarea div ortului? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:37, 6 August 2012
Da, ordonanta presedintiala rezolva provizoriu problema cu incredintarea minorului catre mama.
Tatal nu are sanse in conditiile date.

Si pe fond tot mama va castiga si tatal va obtine drept de vizita.
Va multumesc mult.
Domiciliul copilului va fi la mama , dar conteaza unde va avea mama domiciliu si ce conditii sunt acolo unde se va muta
Nici tata nici mama nu au un apartament facut de cei 2.Daca eu ca bunica materna am o garsoniera, dar pot avea grija de copil pana vine mama de la serviciu, cu mancarea , lectiile, iar tatal sta la mama lui care are 3 camere dar bunica paterna este surda si nu stie sa i acorde copilului nici educatia nici ingrijirea copilului, legea cui il da?
Parintii nu trebuie sa aiba proprietate personala.
Copila va sta cu mama si bunica in garsoniera ?
Instanta va stabili ca fetita sa stea cu mama sau cu tata functie de cum fiecare din ei poate ingriji copilul , nu va fi vb de bunici.

Alte discuții în legătură

Divort,incredintare minor si partaj liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Este vorba despre o persoana care doreste sa divorteze si sa-i fie incredintat ... (vezi toată discuția)
Divort Lacramioara Constantin Lacramioara Constantin Caz: Doi soti cu copil minor , 3 ani si ceva, divorteaza, (ea a depus cerere de divort cu incredintare copil). El sustine ca nu poate sa lase copilul in grija ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor probleme cu terze persoane marafx marafx Buna ziua tuturor voi fi foarte succinta in prezentarea situatiei pentru a lasa spatiu oricarui tip de comentariu. 1. mama pleaca la munca afara. copilul ... (vezi toată discuția)