Conditii Art. 508
(1) Instanta de tutela, la cererea autoritatilor administratiei publice cu atributii in domeniul protectiei copilului, poate pronunta
decaderea din exercitiul drepturilor parintesti daca parintele pune in pericol viata, sanatatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuziva, prin neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor parintesti ori prin atingerea grava a interesului superior al copilului.
(2) Cererea se judeca de urgenta, cu citarea parintilor si pe baza raportului de ancheta psihosociala. Participarea procurorului este obligatorie.
Eu nu cred ca decazuta din drepturi, iar decaderea din drepturi e o masura provizorie de protectie a copilului.
V-am intrebat daca sunt sanse ca mama sa primeasca copilul , in detrimentul tatalui , in conditiile in care nu are alt domiciliu , decat cel actual , si avand in vedere viata destul de tumultoasa ce-o are.
Da, are. Au drepturi si sanse egale in ce priveste copilul.
poate locui si cu chirie dupa divort, faptul ca nu ai o locuinta proprietate nu iti reduce sansele de a locui cu copilul.
Ce intelegeti prin viata tumultoasa ? Nu ati dat detalii despre comportamentul ei ca mama.
Faptul ca are inca un copil care locuieste cu bunicii nu ii ia sansele de a obtine ca minorul la care va referiti sa aiba domiciliul la ea.
Bineinteles ca tatal are sanse mari sa baiatul sa ramana cu el in acelasi mediu, insa nu e cert ca va castiga.