Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude.
Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de bunicii din partea tatalui , ambii profesori pensionari.Cuplul , a locuit si locuieste impreuna cu acesti bunici ,oameni de treaba , gospodari.Mama minorului , are un copil dintr-o casnicie anterioara , dar este decazuta din drepturi (copilul este in intretinerea parintilor ei , dar , are drept de vizitare)Motivul divortului , infidelitatea mamei , recunoscuta.Nu vrea sa paraseasca domiciliul , sperand , ca-n urma divortului , sa primeasca custodia copilului , desi , nu s-a implicat in cresterea si educarea lui. Copilul , este foarte atasat de bunici si de tatal lui.Considerati ca sunt sanse sa ramana la tata ? Cu respect , multumesc!
Disputa despre domiciliul copilului este momentan intre tata si mama, nu intre mama si bunicii paterni.
Trebuie sa demonstrati de ce ii este mai bine copilului cu tatal fata de cu mama.
In general, copiilor le este mai bine cu parintii decat cu bunicii (exista si exceptii, desigur). Insa acum insistati foarte mult pe faptul ca bunicii sunt profesori si s-au ocupat de educatia copilului. Bunicii pot sa se ocupe si daca se stabileste domiciliul copilului la mama.
Tatal s-a ocupat de copil? Ii cunoaste scoala, colegii, prietenii, medicul, problemele de sanatate, etc?
Nu conteaza foarte mult parerea ei vis-a-vis de fidelitatea intr-o relatie (este si asta un aspect, insa nu este determinant). Conteaza care este relatia ei cu copilul in cauza.
Copilul, acum , traieste intr-un mediu propice dezvoltarii lui. Gradinita a facut-o in localitatea de domiciliu , bunicul profesor fiind directorul scolii (acum pensionar , dar si profeseaza)el il ducea si aducea zi de zi de la gradinita.Mama , niciodata, sau , foarte rar.Tatal copilului , fiind tot as medical(SMURD)cunoaste si are relatii foarte bune cu toti locuitorii satului , si nu de putine ori fiind chemat la div urgente medicale.Mama, nu-i din aceiasi localitate si nu-i solicitata.Copilul, fiind in mare parte a timpului cu bunicii ,s-au ocupat de educarea lui , bunica la matematica , bunicul la biologie , copilul are o inclinatie catre biologie , cunoaste si denumirile in latina a div specii de plante si animale.Cu siguranta , daca e dat mamei , educatia va fi defectuoasa.Presupun ca se va face si proba cu martori.Ce ma ingrijoreaza , am obs ieri , copilul e traumatizat de situatia actuala , bunicii se-ntreaba daca e cazul de consiliere psihologica .Si nu , daca va fi luat din mediul lui , in care-a crescut , bunicii n-au cum sa se ocupe de educarea lui , decat pasager.Recunosc , s-au implicat foarte mult in cresterea lui , in detrimentul parintilor , care , din comoditate , au acceptat situatia.Intr-adevar , singura pe care-o stie de frica , este mama , bunicii protectori si tatal , asemeni.Nu stiu cat este de concludent , motivul invocat de ea ptr infidelitate este faptul c-a fost neglijata de sot (total eronat , fac parte din familie si n-am obs acest aspect , din contra)ca pentru el(sot)pe primul plan erau parintii , pe locul doi , copilul , pe trei, o pasiune inofensiva de-a lui(cresterea unor pasari)si pe locul patru , era ea.N-am citit actiunea , nu stiu ce-a formulat avocatul , daca sunt aspecte ce-ar trebui sa le cunosc , sa-l pot ajuta , va rog sa-mi comunicati.
Multumesc,