avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea minorului catre tata e posibila?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea minorului catre tata e posibila?

buna ziua!Am si eu o intrebare va rog! In urma unei casatorii de 6 ani, avem un copil cu varsta de 5 ani.acesta a fost crescut mai mult de parintii mei deoarece eu si sotul am hotarat sa plecam in strainatate,lasand copilul in grija parintilor.mergeam regulat in tara pt a vedea copilul.tin sa mentionez ca pe perioada in care stateam in tara ,stateam tot la parintii mei.Acum suntem in proces de divort,iar sotul vrea custodia copilului ,pt ca are o proba video in care eu eram cu o alta persoana.as vrea sa imi spuneti va rog ce sanse are sa obtina custodia copilului.mai ales ca de 6 luni nu a mai contribuit cu nici un ban la cresterea copilului in timp ce eu trimit bani lunar.astept un raspuns ,va rog din suflet!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2013
cristeasimona, utilizator
Mai intai trebuie sa intelegeti ca noi nu va putem ajuta decat la nivel teoretic, nu cunoastem cererile din dosar, probele, nu putem pronunta noi o solutie.

La nivel de principiu, in prezent regula este custodia comuna a parintilor, instanta stabilind doar locuinta copilului la tata sau la mama.

Daca tatal cere o custodie exclusiva eu apreciez ca aceasta ar fi destul de greu de obtinut, neexistand din cele expuse de dvs,motive temeinice pt ca instanta sa dispuna asta.

Cat priveste stabilirea locuinte minorului, vor trebui facute probe cu privire la imobilele tatalui si al mamei, la conditiile de locuit. la persoana care va supraveghea minorul cat parintele este la munca etc.
Simplul fapt ca are o filmare nu inseamna mare lucru.
Sunt mai multe aspecte concrete de analizat.
In general castiga cel care se ocupa de copil.
In cazul dvs. nu pare clara situatia...
In cazul de fata, mai exact, nu se ocupa niciunul dintre parinti.
Nu ati putut in atata timp sa luati copilul cu dv.? Ca eu vad sanse mari pentru bunici, insa cum probabil numai parintii vor cere locuinta minorului la ei, sarmanul copil va ramane pe mai departe fara parinti. Ca un orfan crescut de rude PLUS trauma ca nu e orfan; crescand cu vesnica intrebare: de ce mama/tata nu m-a vrut?
Daca nu se ocupa niciunul dintre parinti probabil ca va obtine castig de cauza parintele care bunicii se ocupa de copil.
Este o situatie atipica si dupa parerea mea tatal ar putea crea mari probleme in proces deoarece nu bunicii trebuie sa se ocupe de copil...
Daca tatal dovedeste ca se poate ocupa de copil poate obtine castig de cauza.
Daca vine si mama la fel ca tatal la proces probabil ca va castiga mama.
Adica amandoi sa devina brusc interesati de copil...
buna ziua domnule avocat! tatal poate dovedi ca are un serviciu si ca are,sa zicem ,conditii sa creasca copilul.Dar acelasi lucru pot dovedi si eu ,deoarece chiar daca muncesc in Itaia,am un contract de munca si am conditii atat aici ,cat si la domiciliul parintilor mei ,unde este minora acum.La procese el cu siguranta o sa fie prezent,eu nu o sa pot merge decat la ultimul proces,dar o sa fie prezenta doamna avocata.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
cristeasimona, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodie fetita chico_malo chico_malo buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia ... Ioana3007 Ioana3007 Bună ziua! Aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia unui minor! Dacă doua persoane căsătorite legal care au împreună un copil minor(sub ... (vezi toată discuția)
Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul Mitranelena85 Mitranelena85 Buna ziua In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani. Eu am abandonat ... (vezi toată discuția)