avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi poate lua fostul sot copilul ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi poate lua fostul sot copilul ?

in urma divortului copilul in varsta de 5 ani a ramas la mine, el plateste pensie alimentara si are dreptul la legaruri personale cu minorul cu program stabilit, el s-a recasatorit si acum vrea sa imi ia copilul pe motiv ca eu lucrez in strainatate, tin sa mentionez ca noi am locuit cat am fost casatoriti in apartamentul parintilor mei si impreuna cu acestia , copilul s-a nascut si a crescut in aceasta casa si la ora actuala copilul locuieste aici locuinta trecuta si de tribunal ca domiciliu al minorului, bunicii avand grija de copil eu am plecat sa muncesc in strainatate pt. a-i asigura un trai mai bun dar dupa fiecare 3 luni de munca in Grecia eu revin cate o luna si stau alaturi de copil , dupa care plec iarasi 3 luni dar tinand legatura video zilnic cu copilul prin intermediul internetului. Fostul sot pentru acest motiv doreste sa imi i-a copilul, mentionez ca eu locuiesc si lucrez cu forme legale in strainatate. Intrebarea mea este : are vreo sansa sa imi i-a copilul atata timp cat copilul sta in conditii foarte bune ?

Buna ziua,
Nu prea are dar, daca va actioneaza in instanta va sfatuiesc sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele.
Tatal copilului va putea solicita in perezent- dupa noul cod civil - o custodie comuna si probabil ca o va obtine.

In privinta schimbarii locuintei minorului, binenteles ca este o cerere legala, ce poate fi formulata in fata instantei dar va trebui sa convinga judecatorul ca este in interesul superior al minorului sa schimbe domiciliul.

Intr-adevar este indicat sa va angajati un avocat pt ca trebuiesc combatute sustinerile si probele lui.
Are destul de multe sanse (nu stiu de ce dl avocat spune ca nu prea are).
Este parintele copilului si copilul nu locuieste cu dvs, in mod normal si legal parintii sunt de preferat bunicilor.
Deci, daca veti considera ca este in interesul copilului sa locuiasca in continuare cu bunicii in loc sa locuiasca impreuna cu tatal va trebui sa va aparati temeinic.
Legatura pe internet puteti sa o pastrati chiar daca domiciliul copilului va fi la tata, iar o data la 3 luni puteti sa-l vizitati.
Sansele lui sunt infime,doamna.D na avocat are dreptate.Chiar daca munciti in strainatate,copilul e pe maini bune.Ca sa poata sa l ia,trebuie sa demonstreze in instanta cu multe capete de acuzare incapabilitatea dvs de a creste si a educa copilul.Faptul ca tineti legatura cu copilul,ca munciti ca sa i oferiti un trai bun,indiferent ca nu sunteti langa el 3 luni,instanta va tine cont de conditiile si de de varsta copilului.
mirebire,nu incerca sa intimidezi utilizatorul.Copilul a crescut intr o ambianta placuta alaturi de mama si bunici si sunt ferm convins ca are toata atentia si dragostea mamei si a bunicilor.
Raluca,mult succes si ngajeaza ti un avocat.
Nu incerc sa intimidez pe nimeni.
Copilul a crescut intr-o atmosfera placuta alaturi de bunici dar ar putea sa creasca intr-o atmosfera la fel de placuta alaturi de parinti.
Eu tot cred ca dna ar trebui sa se apere temeinic.
Tatal n-ar trebui sa acuze mama de nimic ci doar sa demonstreze ca minorul nu locuieste cu ea in fapt (ceea ce n-ar trebui sa fie foarte greu), ca are conditii unde sa-l ingrijeasca, ca isi doreste sa-l creasca si ca e dispus sa ii acorde mamei liber acces la copil.
Daca nu-i schimba nici gradinita (deci nu-i afecteaza mediul social al copilului) ce mai e de demonstrat?

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor Anca Maria Badicel Anca Maria Badicel În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta ... (vezi toată discuția)
Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)
Divort,incredintare minor si partaj liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Este vorba despre o persoana care doreste sa divorteze si sa-i fie incredintat ... (vezi toată discuția)